Minnesmerke på Utøya utsatt for andre gang

Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kunstneren Jonas Dahlberg. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den maten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kunstneren Jonas Dahlberg. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den maten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det omstridte minnesmerke for 22. juli på Sørbråten i Hole kommune i Buskerud er igjen utsatt. Minnesmerket skulle stå ferdig sommeren 2016 og er utsatt for andre gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Reguleringsplanen er til behandling hos Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og videre arbeid, som vil ta lengre tid enn fra nå til sommeren, avhenger av en vedtatt reguleringsplan, opplyser strategi- og utviklingsdirektør Bjørne Grimsrud i Statsbygg til Ringerikes Blad.

Seniorrådgiver Sissel Mossing i departementet opplyser til avisa at saken fortsatt er til behandling i departementet, og at statsråd Jan Tore Sanner foreløpig ikke kan i kommentere den.

Les også: Naboer vil ikke ha Utøya-minnesmerke

Opprinnelig skulle minnesmerket stå ferdig 22. juli 2015, men det ble utsatt med ett år. Det skjedde etter protester fra beboerne i området og en psykososial rapport som kartla påvirkningen minnesmerket ville ha på dem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus