Taxisjåfør siktet for overgrep mot funksjonshemmet skolegutt

En drosjesjåfør i Bergen er siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på en mindreårig og funksjonshemmet gutt som han har kjørt fast til skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 40-årene er også mistenkt for å ha utøvd vold mot barnet, opplyser politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt til VG.

Sjåføren, som i nesten et halvt år har transportert flere mindreårige barn med ulike funksjonshemninger til en spesialskole i Bergen, ble pågrepet utenfor sitt hjem tirsdag i forrige uke. Mannen ble løslatt etter avhør.

– Vi har sikret bevis og tatt beslag i kjøreseddelen hans, slik at han ikke kan fortsette som drosjesjåfør. Da er det etter vår vurdering ikke lenger fare for bevisforspillelse, og heller ikke gjentakelsesfare. Derfor er han ikke fremstilt for varetektsfengsling, sier Høyland til avisen.

Mannen ble pågrepet etter at politiet mottok en anmeldelse fra foreldrene til ett av barna som har blitt kjørt til skolen av sjåføren.

Advokat Ellen Eikeseth Mjøs forsvarer sjåføren. Hun sier at mannen stiller seg helt uforstående til beskyldningene som er rettet mot ham.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden