Asylsøkerne i Aksdal ble med bussen til nytt mottak

Nærmere 40 asylsøkere har nå søkt tilflukt i undergang: – Og her blir vi, sier Kunda Airanji. Se video.

De 38 asylsøkere som nektet å forlate asylmottaket i Tysvær i Rogaland for å bli med til det nye mottaket på Forus, ble likevel med bussen til Stavanger onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle sa ja til å bli med videre, sier ordfører Sigmund Lier i Tysvær til Haugesunds Avis.

Den vanskelige situasjonen oppsto da 38 av de 60 asylsøkerne nektet å forlate Aksdal Kro og Motell da mottaket skulle tømmes onsdag. Fem politipatruljer rykket ut, og de måtte tilkalle tolk for å formidle at de måtte reise videre.

Årsaken til at asylsøkerne ikke ville reise, er at de har fått informasjon og sett bilder av forholdene ved det nye asylmottaket på Forus utenfor Stavanger.

– Det bor 1.150 mennesker der, det er møkkete og det er vanskelig for barna. Det er bedre å bo her ute i snø og kulde enn å flytte dit, sier den syriske asylsøkeren Akunda Airanji til NTB.

På Forus ble det natt til onsdag meldt om slagsmål, og en mann er pågrepet. I tillegg etterforskes en mulig voldtekt av en liten gutt ved mottaket.

– Vi ser at det er utfordringer med boforholdene over tid, og det prøver vi å finne løsninger på, sier Kristian Johansen, leder for ordensseksjonen i Sør-Vest politidistrikt til NRK.

Mattilsynet, brannvesenet og kommunen har vært på tilsyn på Forus, men ikke funnet alvorlige avvik. Ifølge ledelsen på mottaket bor det omkring 800 personer der i dag.

Se intervju med politiet:


Les også:

Røde Kors: Listhaug feilinformerer Stortinget om asylinstruk s

Beskylder Listhaug for å spille på sytingen til de som er redde for fremmede

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus