Politiet samler inn sykler for å sende asylsøkere tilbake over Storskog

Ved grensestasjonen ved Storskog hopet det seg i høst opp sykler som var blitt brukt av asylsøkere som kom via Russland. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ved grensestasjonen ved Storskog hopet det seg i høst opp sykler som var blitt brukt av asylsøkere som kom via Russland. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Politidirektoratet har bedt landets politidistrikter samle inn hittesykler som asylsøkere skal returneres, kan bruke til å sykle tilbake til Russland over grensen ved Storskog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder TV 2. I høst kom en stor strøm av asylsøkere syklende inn i Norge fra Russland over grensen ved Storskog i Finnmark. Myndighetene åpner nå for å sende flere av dem tilbake samme vei som de kom – på sykkel.

Les også: Sp og SV: – Norge kunne sluppet asylstrømmen over Storskog

Problemet er at mange av syklene som asylsøkerne kom til Norge på, er kastet og destruert. I forrige uke fikk alle politidistriktene i landet en henvendelse fra Politidirektoratet.

– Det vi ba om var å få frigitt hittesykler til bruk for utlendinger som skal returneres til Russland, sier seksjonssjef Jan Eirik Thomassen i direktoratet til TV 2.

Les også: 42 tonn sykler sendt på fyllingen fra Storskog

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus