Mann siktet for uaktsomt drap på kona

<p>Politiet arbeider på åstedet i Søndre Ål ved Gran på Hadeland natt til søndag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)</p>
Politiet arbeider på åstedet i Søndre Ål ved Gran på Hadeland natt til søndag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

En mann i 50-årene er siktet for uaktsomt drap etter at kona hans ble skutt i en bolig i Gran i Oppland lørdag kveld. Mannen har forklart at skuddet ble avfyrt ved et uhell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun ekteparet var til stede i eneboligen da skuddet ble fyrt av, opplyser Innlandet politidistrikt..

– Mannen er pågrepet og siktet for uaktsomt drap som følge av uforsiktig omgang med våpen med døden til følge. Det er med bakgrunn i opplysninger som har kommet fra mannen i avhør, sier politiadvokat Trine Hanssen.

– Har erkjent

– Vi kan ikke se bort fra at denne siktelsen vil bli endret. Mannen har erkjent straffskyld for uaktsomt drap, sier Hanssen til NTB søndag kveld.

Kripos bistår Innlandet politidistrikt med kriminaltekniske undersøkelser på stedet og med taktisk etterforskning. Politiet fortsetter også med avhør i saken.

Nødetatene fikk melding om skuddet klokken 19.45 lørdag kveld. Kvinnen, som var i 40-årene, ble forsøkt gjenopplivet av ambulansepersonell som kom til, men hun ble til slutt erklært død på stedet.

Sterkt preget

– Ektemannen ble avhørt av politiet i går kveld og natt. Han er sterkt preget av det som er skjedd, men har gitt en forklaring på hva som skjedde og at han mener det var snakk om et vådeskudd, sier politiadvokaten.

Mandag vil politiet ta stilling til om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling mens saken etterforskes. Paret hadde felles mindreårige barn, men som ikke var hjemme lørdag kveld. De er tatt hånd om av øvrig familie og Gran kommune, som etablerte sitt kriseteam etter at hendelsen skjedde lørdag kveld.

Skolene i kommunen har vært i kontakt med kriseteamet for å diskutere hvordan de skal informere sine elever om saken, skriver Oppland Arbeiderblad.

Bakgrunn: Person døde av vådeskudd i bolig


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus