Såpeglatte veier flere steder i landet

Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt.
Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har hatt en travel søndag. Snøen lavet ned i store deler av landet og førte til kollisjoner og utforkjøringer både her og der.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meteorologisk institutt sendte ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo og Akershus søndag. Og det ble det.

Snøværet førte til kolonnekjøring på E134 mellom Haukelitunnelen og Austmannalitunnelen på strekningen Haukelifjell. Det var også kolonnekjøring på E69 på strekningen Skarsvåg-Nordkapp i Finnmark.

Det var søndag også stor rasfare i flere deler av Nord-Troms. E6 over Kvænangsfjellet i Troms ble stengt på grunn av snøras, men åpnes igjen søndag kveld.

Snøfallet var ventet å øke i løpet av søndagen, spesielt i Agder, hvor det vil bli mellom 40 og 60 millimeter nedbør – noe som kan tilsvare opp mot en halvmeter snø, ifølge Meteorologisk institutt.

Les også: Venter en halv meter snø på Sørlandet

Politiet måtte stadig rykke ut til utforkjøringer og kollisjoner på grunn av snøværet. Brøytebilsjåfører fikk også nok å gjøre:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Vestfold skal en mann i 30-årene ha kjørt sikk sakk mellom brøytebilene. Til slutt kjørte han inn i siden på den ene brøytebilen på E18 i Holmestrand ved 08.30-tiden. Mannen ble pågrepet av politiet, mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver Aftenposten.

Les også: Ti tips til kjøring på glatt føre

Problemer mange steder

To biler har kollidert på E6 ved Alnabru, opplyser politiet i ti-tiden søndag formiddag.

– Det er fremdeles vanskelige kjøreforhold. Det virker som folk tar hensyn, opplyser operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort tid etter opplyser politiet på Twitter at en bil har kjørt av veien på Slependen utenfor Oslo. Samtidig står et utenlandsk vogntog fast på E-18 mellom Holmen og Asker.

– Ved ring 1 og ring 3 i Oslo har vi alt av tilgjengelig mannskap ute for å brøyte. Det vil ta tid å få brøytet alle veiene. Vi ber derfor folk om å beregne ekstra god tid og ha god avstand til andre, opplyser trafikkoperatør Rune Wahlstrøm i Statens vegvesen til NTB søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Politiet irritert: – Folk må skjerpe seg!

Dødsulykke

Flere steder i landet har biler og vogntog hatt kollisjoner og utforkjøringer.

Foreløpig er det kun meldt om lettere skader søndag morgen og formiddag. Natt til søndag var det en dødsulykke på E6 ved Kløfta i Akershus. En mann ble påkjørt da han gikk ut av bilen sin, etter å ha stoppet ved en annen bil som hadde kjørt av veien.

I Vestfold skal en mann i 30-årene ha kjørt sikk sakk mellom brøytebilene. Til slutt kjørte han inn i siden på den ene brøytebilen på E18 i Holmestrand ved 8.30-tiden. Mannen ble pågrepet av politiet, mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver Aftenposten.

Et vogntog har kjørt i grøften ved Åskollen i Tønsberg ved halv ti tiden søndag morgen, opplyser politidistriktet Sør-Øst på Twitter. Føreren ordnet selv hjelp til å få vogntoget opp fra grøfta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved 8.30-tiden sto et annet vogntog fast i Gjeruldstadkleivene ved Åmli, skriver Agderposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innesperret av snøras

Det er stor rasfare i flere deler av Nord-Troms. E6 over Kvænangsfjellet i Troms er stengt på grunn av snøras, opplyser Statens vegvesen.

Natt til søndag ble en mann innesperret av flere snøras langs fylkesvei 53 mellom Tønsvik og Oldervik i Troms. Bilen mannen kjørte, ble brøytet ut og ingen kom til skade, skriver NRK.

Snøværet har ført til kolonnekjøring på E134 mellom Haukelitunnelen og Austmannalitunnelen på strekningen Haukelifjell. Det er også kolonnekjøring på E69 på strekningen Skarsvåg-Nordkapp i Finnmark.

Les også: Aldri mer snø på bilrutene med genialt triks

Blankpolerte veier

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varselom vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo og Akershus søndag. Flere steder er det ventet store snømengder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet på Østlandet og Vestlandet meldte om glattpolerte veier natt til søndag.

Forholdene blir verre utover søndagen, ifølge Meteorologisk institutt.

– Vi venter at det blir mer problemer i forbindelse med snøfall, sier vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til NTB.

Snøfallet vil bare øke på i løpet av søndagen, spesielt i Agder, hvor det vil bli mellom 40 og 60 millimeter nedbør – noe som kan tilsvare opp mot en halvmeter snø.

– Temperaturene vil stige litt, så det blir tyngre snø av den typen som ikke forsvinner når du kjører forbi. Dermed må brøytemannskapene ut og arbeide, sier Løvdahl.

Sjekk været der du er