Politiet irritert over hodeløs kjøring på glatta

Det er glatte veier og vanskelige kjøreforhold enkelte steder i Sør-Norge lørdag. Her fra E6 ved Stange i Hedmark.
Det er glatte veier og vanskelige kjøreforhold enkelte steder i Sør-Norge lørdag. Her fra E6 ved Stange i Hedmark. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det var knapt fred å få for politiet på Romerike lørdag. Det sørget glatta på E6 for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Folk må skjerpe seg! Det er norsk vinter og glatt vei. Da må man kjøre etter forholdene, sier en noe oppgitt operasjonsleder Petter Olausson i Øst politidistrikt til NTB.

Han kunne i 13.30-tida lørdag fortelle om 18 utrykninger så langt til trafikkuhell på Romerike.

– Det er hovedsakelig E6 fra Oslo-grensa til Jessheim det er snakk om. Det har heldigvis ikke vært personskader i noen av ulykkene. Gjengangeren er at bilene kjører av veien eller inn i midtdeleren eller blir stående på tvers. Så har du oppbremsinger og påkjøringer bakfra, sier Olausson.

Farten er altfor høy, fastslår han.

– Det er hvitt på bakken og is på veien, og folk må snart kunne se med egne øyne at de må kjøre litt mer forsiktig enn de gjør på sommerstid.

Det kan også være vrient å bytte felt på glatta, advarer operasjonslederen. En del vogntog har dessuten blitt stående fast i motbakker.

– Det er som regel ikke problemer med de norske vogntogene. De er vant med dette. Men utenlandske vogntog er ofte for dårlig skodd.

Det ble strødd og saltet i en del av de verste bakkene lørdag formiddag, noe som har hjulpet godt. Men Olausson ser ikke lyst på morgendagen.

– Da er det varslet 20 centimeter snø.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus