Bhatti og kona avviser familievold

Arfan Bhatti, her under en demonstrasjon i 2012, er tiltalt for legemsfornærmelse.
Arfan Bhatti, her under en demonstrasjon i 2012, er tiltalt for legemsfornærmelse.
Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arfan Bhatti er tiltalt for å ha utøvd vold mot sin kone i fjor sommer. Da straffesaken startet onsdag, tøyset og klemte de to hverandre. Begge benekter at noe straffbart har skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den spesielle straffesaken mot den profilerte islamisten startet i Oslo tingrett onsdag.

Bhatti (38) er tiltalt for å ha slått eller dyttet sin 30 år gamle kone 31. juli i fjor, slik at hun falt mot en sengekant. Kvinnen fikk kraftige smerter og ble kjørt til Ullevål sykehus for behandling.

En oppringning kona gjorde til AMK-sentralen den aktuelle natten står helt sentralt i saken. 30-åringen har gått helt til Høyesterett for å hindre at opptaket ble avspilt i retten, men fikk ikke medhold.

– Kastet mot seng

Da opptaket ble avspilt, fikk retten høre kvinnen, med tydelige store smerter og pusteproblemer, be om hjelp.

Kvinnen, som kommer fra Etiopia, har problemer med å redegjøre godt for seg på norsk under samtalen. Jeg er slått, forteller hun. AMK-operatøren oppfatter dette som hun har blitt slått. Hun forklarer at hun har store smerter i ribbeina, og at hun hadde blitt kastet mot en seng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 15 minutter etter den første samtalen ringer fornærmede AMK-sentralen opp igjen, og sier at hun føler seg bedre og at hun likevel ikke trenger hjelp. Hun får da beskjed om at politiet likevel vil komme og prate med henne, noe hun sier hun ikke vil. Politiet kommer kort tid etter og pågriper Bhatti i leiligheten. I et avhør samme natt avviser kona at han har utsatt henne for vold, og sier hun snublet i beina hans og falt.

Kvinnens bistandsadvokat Victoria Holmen sier hennes klient mener politiet har laget en straffesak av noe som ikke er en sak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Holmen sier kvinnen ikke ønsket å få AMK-samtalen avspilt i retten fordi hun mener det er lett å mistolke det hun sier der.

Les også: Arfan Bhatti anmelder PST

– Feiltolket

Arfan Bhattis forsvarer Jon Christian Elden mener saken aldri hadde kommet for retten dersom ikke den tiltalte het Arfan Bhatti.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ganske uvanlig at man står i retten når alle parter mener at det ikke har skjedd noe, men politiet har vel en tendens til å reise tiltalte mot Bhatti hvis de kan se navnet hans, hevder Elden overfor NTB.

Han mener også at politiet feiltolker AMK-samtalen.

– Det er operatøren som sier at hun har blitt dyttet og slått. Det kommer ikke fram før operatøren begynner å stille spørsmål i den retning, sier Elden.

Kvinnen, som var iført ansiktsslør da hun møtte i retten onsdag, ønsket ikke å forklare seg.

Bhatti og kona klemte hverandre og spøkte da de møtte hverandre i retten. De ble gift bare tre-fire måneder før hendelsen i fjor sommer.

Soner dom

Påtalemyndigheten har på bakgrunn av AMK-samtalen valgt å ta ut tiltale mot Bhatti på eget initiativ.

– I saker med mistanke om vold i nære relasjoner så kan saken, uavhengig av hva fornærmede selv måtte mene om skyldspørsmålet, bli vurdert om den er tilstrekkelig for å bevise skyld, og det mener vi at det er i denne saken, sier aktor Trine Dyngeland til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun sier det skjer svært ofte i familievoldssaker at fornærmede trekker forklaringen sin etter at den akutte situasjonen er over.

Bhatti soner allerede en dom på ti måneders fengsel fra mars i år for å ha gjentatte ganger å ha slått sine to eldste barn i hodet, ansiktet og ryggen mens han underviste dem i koranlesing i 2012.