Skoleelever henges ut etter 13-årings dødsfall

Tenåringer i Lommedalen blir hengt ut på nettet etter at en tidligere medelev ble funnet død på nyttårsaften. Ordfører i Bærum Lisbet Hammer Krog (H) reagerer sterkt på språkbruken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå må alle sammen vise varsomhet med hva man sier og hvilke ord man bruker, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog til NTB.

Hatefulle ytringer som «barnemordere» florerer på sosiale medier etter at det ble kjent at 13-åringen som ble funnet død i en hytte på Beitostølen nyttårsaften, skal ha blitt utsatt for mobbing.

Flere av kommentarene er det voksne som skal ha skrevet.

– Jeg føler et stort ansvar for å forhindre mer ulykke og lidelse i lokalsamfunnet. Vi skal huske at 13-åringer er barn, og det er vår oppgave som voksne å beskytte dem. Det er barna som er hardest rammet i denne saken, sier Krog.

Flere tiltak i kommunen

Både ordføreren, skolesjefen i Bærum, Siri Herikstad, og rektor ved Mølladammen ungdomsskole, Gretha Storevik, var tirsdag i møter der de drøftet hvilke tiltak som nå skal iverksettes for å håndtere situasjonen.

Kommunen skal kartlegge og følge opp den enkelte elevs spesielle utfordringer og behov. Bærum skal også gjennomføre tiltak for å styrke det psykososiale miljøet ved skolene og samarbeidet med Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) skal prioriteres høyt.

– Vi tar mobbing svært alvorlig og har mange tiltak vi kan iverksette, forsikrer skolesjef Siri Herikstad.

Les også: 13-åring skal ha blitt mobbet – moren klaget på skolemiljøet

Spesiell stemning

Ved Mølledammen skole, den siste skolen 13-åringen gikk på før hun ble funnet død, rådet det en spesiell atmosfære tirsdag.

– Blant lærerne var det en svært alvorlig stemning, sier Storevik. Mandag holdt skolen, som har om lag 470 elever, stengt på grunn av den tragiske saken.

– Mange elever har reagert med sjokk og sorg. Nå er det vår oppgave å ta vare på dem, sier hun til NTB.

Også Storevik reagerer sterkt på karakteristikkene av enkelte elever i sosiale medier.

– Det er helt forferdelig, sier hun.

I september mottok skolen et brev fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus som varslet om mobbeproblemene som 13-åringen skal ha hatt. Storevik ønsker imidlertid ikke å gå inn på hvilke tiltak som da ble satt i verk.

– Det kan jeg ikke kommentere nå, sier hun.

Les også: 13-åringen døde trolig av avmagring

Foreldremøte for hele kommunen

Bærum kommune inviterer til foreldremøte for alle foreldre ved aktuelle skoler i lokalene til Lommedalen kirke onsdag klokken 20.00.

Kommunen ber om at det gjennomføres en gransking av saken. De har også besluttet å opprette en bekymringstelefon.

– Vi må nå sørge for at alle blir ivaretatt, sier Krog.

Bakgrunn: 13-åring ble funnet død på hytte – moren siktet

Personvernpolicy