Politiet: Saken mot Galina-siktet 24-åring er styrket

<p>Blomster og lys på stedet der Galina Sandeva (bildet) ble funnet drept. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.</p>
Blomster og lys på stedet der Galina Sandeva (bildet) ble funnet drept. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Politiet har fått en rekke opplysninger i Galina-saken etter at en 24-åring ble siktet for drapet. Opplysningene understøtter siktelsen mot ham, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på Galina Sandeva:

  • Bulgarske Galina Sandeva (28) ble funnet drept i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika i Oslo 17. desember i fjor. Sandeva tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden.
  • Politiet mottok i tiden etter drapet en rekke tips fra publikum. Etterforskningen pågikk for fullt gjennom jule- og nyttårshelgen, og mandag 4. januar ble en 24 år gammel mann pågrepet og siktet for forsettlig drap.
  • 24-åringen er bosatt i Oslo og opprinnelig fra østlandsområdet. Han er lite kjent av politiet fra før.

Etterforskerne i Oslo politidistrikt er derfor styrket i troen på at de har tatt riktig mann. En 24 år gammel hedmarking bosatt i Oslo ble pågrepet mandag og siktet for forsettlig drap. Bare timer senere erkjente han tilknytning til saken.

Han blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag ettermiddag.

– Jeg vil ikke gå inn på hva han har forklart eller elementer i bevisbildet. Men vi har fått inn betydningsfull informasjon også etter at han ble pågrepet, informasjon som styrker saken, sier leder Grete Lien Metlid for seksjon for volds- og seksualforbrytelser til NTB.

24-åringen har plassert seg selv på åstedet på Bispekaia i Oslo da Galina Sandeva (28) ble drept, og han har forklart seg konkret om hendelsen og handlingene. Men han nekter straffskyld.

Les også: Ung mann (24) erkjenner å ha tilknytning til saken om drapet på Galina Sandeva

Viste mobil-gjemmested

Sent mandag kveld, etter flere timer i avhør på politihuset på Grønland i Oslo, tok 24-åringen med seg sin forsvarer og etterforskere til området hvor han bor. Det var her, under en fortausrist ved en bygård, at han gjemte mobiltelefonen til Sandeva.

– Han har ønsket å gi forklaring. Han knytter seg til saken og hendelsen. Han er lei seg for det som har skjedd, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Joar Berg Henjum.

Telefonen ble sist registrert ved en basestasjon på St. Hanshaugen/Ila-området i Oslo 16. desember, dagen før Sandeva ble funnet drept. En time for registreringen hadde politiet mottatt et taust nødanrop fra telefonen ved Bispekaia.

Etterforskerne jobbet med saken natt til tirsdag, og de fortsetter med avhør og sporsikring. Metlid ønsker ikke å gå i detalj om eventuelle andre funn, men er klar på at det ikke er noe i etterforskningen som tyder på at andre har vært involvert.

Les også: Ringte politiets nødnummer på drapstidspunktet

– Siktede tok kontakt

Bulgarske Galina Sandeva (28) ble funnet død i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika 17. desember. Trolig ble hun drept dagen før. Kvinnen tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden og solgte seksuelle tjenester fra sin egen bil.

Den siktede 24-åringen skal ha møtt Sandeva i Kongens gate, der hun tilbød sine tjenester. Derfra skal de ha kjørt sammen i Sandevas bil til åstedet på Bispekaia.

– Det er en relasjon som oppstår, men jeg ønsker ikke å gå mer inn på dette enn at han tar kontakt med Galina, sier Grete Lien Metlid.

Verken Metlid eller Henjum vil gå nærmere inn på hva som har kommet frem i avhør av 24-åringen.

Forsvareren holder det også åpent inntil fengslingsmøtet onsdag om hans klient vil samtykke til varetekt eller begjære seg løslatt.

– Pågrepet på jobb

24-åringen ble ifølge VG pågrepet på en arbeidsplass like ved åstedet. Flere av de ansatte skal ha vært inne til avhør.

– Han har hatt en deltidsjobb hos oss og ble pågrepet på jobb, bekrefter den daglige lederen i firmaet overfor avisen.

– Vi har lite kjennskap til karen, så jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det. Vi har en del ungdom som jobber hos oss ved siden av studiene, fortsetter han.

Ifølge NRK var det sivilkledd politi som pågrep mannen sent mandag ettermiddag. Den pågrepne 24-åringen er fra Hamar, skriver Hamar Arbeiderblad. Han har bodd i Oslo i flere år.

Les også: Politiet har fått nesten 120 tips i Galina-saken

Personvernpolicy