Politiet: Lever ubrukt fyrverkeri tilbake

Noe fyrverkeri blir ikke brukt. Politiet mener dette bør leveres tilbake for destruering. Bildet er fra nyttårsfeiringen i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Noe fyrverkeri blir ikke brukt. Politiet mener dette bør leveres tilbake for destruering. Bildet er fra nyttårsfeiringen i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet advarer publikum som har ubrukt fyrverkeri etter nyttårsaften mot å destruere det selv. De mener det beste er å returnere det til forhandlerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet henviser generelt til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og forskriften om håndtering av eksplosjonsfarlig stoff.

– Jeg vil anbefale folk å ta kontakt med forhandleren de har kjøpt av. Slik jeg tolker forskriften er forhandler pliktig til å ta imot til destruksjon, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Les også: Få rakettskader, men travel nyttårsnatt for nødetatene

Ifølge forskriften kan forhandlerne eller produsentene ta betalt for kostnadene ved destrueringen. Et annet alternativ er å lagre fyrverkeriet, ettersom det er mulig å lagre opptil fem kilo så lenge det er gjort på forsvarlig måte, skriver avisa.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at nordmenn importerte 987 tonn fyrverkeri fra Kina i oktober og november i år, til en verdi av nesten 21 millioner kroner.