Få rakettskader, men travel nyttårsnatt for nødetatene

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Råde fikk en ung mann skader i øyet, mens en gutt i Tvedestrand ble kjørt til sykehus med skader i hånden som følge av fyrverkeri. Nødetatene hadde det travelt natten inn i det nye året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens det tidligere har vært mange triste og alvorlige skader som følge av fyrverkeri, var det natt til fredag færre slike meldinger enn tidligere. Tross meldinger om uvettig bruks av fyrverkeri uteble de store skadene.

Sørlandet sykehus opplyser at en 16 år gammel gutt i Tvedestrand fikk alvorlige skader i en hånd av raketter, men at tilstanden fredag morgen ble beskrives som stabil. Politiet har registrert saken, men har foreløpig få opplysninger, ettersom gutten ble kjørt til sykehus umiddelbart etter at han ble skadd.

I Råde i Østfold ble en 23-åring kjørt til sykehus med øyeskader.

– Ut fra det vitner har fortalt, har mannen antakelig selv holdt fyrverkeri i hånden, så det er snakk om en selvpåført skade, opplyser operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB etter ulykken.

– Slik vi oppfattet det, så går det bra med synet hans, sier Marstad med et forbehold om at han ikke har snakket med sykehuset om skadeomfanget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ung kvinne truffet av rakett i Bergen

Travelt

Ellers i landet meldte politiet om en travel natt med mange utrykninger til fester med høyt lydnivå og med slåssing, men uten dramatiske utfall.

– Fra 23.00 til 07.00 har politiet behandlet ca. 100 oppdrag. Åtte personer er innsatt i arrest. Flest oppdrag av typen ordensforstyrrelse, meldte Sør-Vest politidistrikt fra Stavanger ved nattens slutt.

På den andre kanten av landet meldte politiet i Østfold om en hektisk natt hvor politiet har jobbet på spreng med å ta seg av overstadig berusede personer og håndtere klager på støy og festbråk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiet i Troms politidistrikt har vært på ca. 30 ordensoppdrag, alle rusrelatert. Ingen meldinger om større personskade, skrev operasjonslederen i distriktet på Twitter da natten gikk over i første nyttårsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Oslo ble en ung mann knivstukket i ryggen ved 3.30-tiden, men uten at han ble påført alvorlige skader. Politiet leter etter gjerningsmennene som løp fra stedet.

Les også: Årets nyttårsbarn er trønder

Branner

Tørt vær og kraftig vind førte til flere branner på Sunnmøre . På det meste måtte hele 24 branner håndteres samtidig, skriver Sunnmørsposten. Flere kan ha vært utløst av nyttårsraketter eller nødraketter som antente tørt gress og politiet varsler etterforskning. Drøyt 20 personer ble evakuert på grunn av en kraftig brann i terrenget på Valderøya utenfor Ålesund. Etter først å ha vunnet kontroll over flammene, blusset brannen på nytt opp igjen ved 3.20-tiden.

Ut på formiddagen fredag hadde brannvesenet på nytt greid å temme flammene. Da hadde også Sivilforsvaret deltatt i slokkearbeidene i flere timer. Også de evakuerte hadde da fått lov å vende tilbake til hjemme sine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Sarpsborg mistet to familier boligene etter at det oppsto brann i et rekkehus som ruinerte bygningen. Det bor åtte personer i de to seksjonene hvor brannen gjorde mest skade. I to andre seksjoner hvor det ble røykskader bor det fire personer. Ingen personer kom derimot til skade og i morgentimene fredag fant brannvesenet også en hund som hadde overlevd inne i den ene av de utbrente boligene.

Les også: Verden ønsket 2016 velkommen tross terrorfaren