Meteorologene varsler storm på Vestlandet og i Trøndelag

Her har uværet revet med seg et garasjeanlegg i Bergen onsdag. Se video.

Kraftige vindkast river med seg tak og velter trær i Hordaland og Rogaland. Brannvesenet i Hordaland ber folk holde seg innendørs, og politiet har bedt om forsterkninger fra Sivilforsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke noe unaturlig vind, men det er kastene som skaper problemer. Vi har sperret av en del veier, og sivilforsvaret er kalt inn for å bistå med eventuell sikring og vakthold, opplyser Terje Magnussen i Hordaland politidistrikt til VG.

Politiet selv har allerede alt tilgjengelig mannskap ute på jobb.

Slik blir været der du er

Flere veier i distriktet er også stengt på grunn av trær som har falt ned i veibanen.

Tak løsnet

Onsdag formiddag evakuerte politiet et leilighetskompleks i Bergen etter at en 60 kvadratmeter stor del av taket løsnet.

– Delen ble blåst løs, men ble liggende oppå en annen del av taket, sier Magnussen, som opplyser at den løse takdelen er sikret.

Også nabobygningen ble midlertidig tømt for beboere grunnet faren for at delen skulle blåse videre. Ingen personer ble skadd i hendelsen.

Garasjer blåst bort

I Fyllingsdalen rev vinden med seg sju lukkede garasjer.

– De sju andre garasjene på stedet har brannvesenet sikret med blant annet stropper, opplyser vaktkommandør Villanger.

Ingen personer ble skadd i hendelsen.

Flere fergesamband er innstilt som følge av uværet, ifølge Bergens Tidende.

Bergensbanen er rammet av strømbrudd og er stengt mellom Arna og Dale i Hordaland. NSB varsler om forsinkelser.

Nordsjøarbeidere værfast

Stormen langs vestlandskysten har også ført til at Statoil har stanset de fleste av helikopteravgangene til oljeplattformene ute i Nordsjøen. En solid andel av offshorearbeidere kommer seg ikke hjem til nyttårsaften, skriver Teknisk Ukeblad.

Et garasjeanlegg ble tatt av vinden i Godalen i Stavanger i ettermiddag. Flere trær har også veltet, skriver Stavanger Aftenblad. Ingen er hittil skadd av uværet.

Politiet i Hordaland ber folk sikre løse gjenstander grunnet den sterke vinden. Ifølge Meteorologisk institutt kan det komme lokale kast på 25-30 meter i sekundet i lavlandet.

– Vi har fått inn veldig mange meldinger om materielle skader. Det detter inn med meldinger, sier operasjonsleder Magnussen.

Både takstein og løse takplater har blåst ned i Bergen sentrum, ifølge politiet.

Container på havet

Også i Sogn og Fjordane herjer vinden. Sogn og Fjordane politidistrikt opplyser onsdag ettermiddag at taket på svømmehallen i Svelgen har blåst av. Ingen personer ble skadd i hendelsen.

En 20-fots container blåste på sjøen ved Elkem i Bremanger i på ettermiddagen, men den ble tjoret fast av politiet.

Også i Oppland, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal er det varslet full storm, her i fjellet. I lavlandet i fylkene kan det komme kast på 25-30 meter i sekundet.

Personvernpolicy