Brende: – Viktig at ISIL drives tilbake

– Det er flere ting som tyder på at det irakiske militæret har vært i stand til å ta tilbake Ramadi etter at ISIL inntok byen i mai i år. Dette er i så fall positivt og kommer jo i tillegg til at man tidligere gjenerobret Tikrit, sier utenriksminister Børge Brende (H). Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
– Det er flere ting som tyder på at det irakiske militæret har vært i stand til å ta tilbake Ramadi etter at ISIL inntok byen i mai i år. Dette er i så fall positivt og kommer jo i tillegg til at man tidligere gjenerobret Tikrit, sier utenriksminister Børge Brende (H). Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjenerobringen av byen Ramadi er et viktig skritt for irakiske styrker, mener utenriksminister Børge Brende (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er flere ting som tyder på at det irakiske militæret har vært i stand til å ta tilbake Ramadi etter at ISIL inntok byen i mai i år. Dette er i så fall positivt og kommer jo i tillegg til at man tidligere gjenerobret Tikrit, sier Brende til NTB.

Nå må moderate sunnimuslimske grupper inkluderes dersom storbyen Mosul skal vinnes tilbake, mener utenriksministeren.

Les også: Irakiske styrker mener de har gjenvunnet Ramadi

– Forutsetningen for å gjeninnta hele Anbar-provinsen, er at president Haider al-Abadi får med seg sunniene i provinsen, slik at det ikke blir et oppgjør mellom sunnier og sjiaer. Det blir viktig i forbindelse med det store slaget om å gjenerobre Mosul, sier Brende.

– 2015 var jo preget av mange negative oppslag om terroraksjoner og ISILs frammarsj i Syria og Irak, men på tampen av året ser vi positive skritt. Nå må man klare å holde på Ramadi denne gangen, sier utenriksministeren.

Les også: Afghansk milits halshogde IS-medlemmer