Bergen fikk regnrekord i julegave

Alle vet at det regner mye i Bergen, men det har aldri regnet mer i byen enn det har gjort i 2015. Foto: Stoyan Nenov (Reuters / NTB scanpix)
Alle vet at det regner mye i Bergen, men det har aldri regnet mer i byen enn det har gjort i 2015. Foto: Stoyan Nenov (Reuters / NTB scanpix)

Mens bergensere flest var opptatt med julemiddag og gaveutdeling, ble vestlandshovedstadens nedbørsrekord fra 2005 endelig slått: 3.054,4 millimeter nedbør hittil i år, og mer skal det bli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har passert nedbørsrekorden fra 2005 og det vil fortsette å dryppe utover kvelden, sier Jørgen Grønneberg, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet til Bergens Tidende.

Les også: 276 nedbørsdager i Bergen hittil i år

Det var like etter klokken 18 torsdag at 2005-rekorden ble slått. «En liten julehilsen fra oss her på Vervarslinga på Vestlandet», het det i en melding på Twitter.

– Tallet kommer bare til å fortsette å stige. Nå har vi slått rekorden, så får vi se hvor langt vi kommer når vi runder 2016, sier vakthavende meteorolog Ida Marie Solbrekke til Bergensavisen.

Les også: Rekordvarm julaften i New York

Det hører med til saken at Bergen har to nedbørsrekorder. Det skyldes at den offisielle målestasjonen fra 1904 til 1985 lå på Nordnes. Der ble det i 1967 målt 3.068,2 millimeter nedbør. Det er fortsatt byens rekord. Men Florida overtok som ny stasjon i 1985, og der ble det i 2005 målt 3.051,8 millimeter nedbør.

Les også: Værmelding frem til år 2100: – Mer regn i vente

Grønneberg tror det blir mulig å slå også 1967-rekorden hvis det fortsatt kommer en del nedbør før nyttår.

Sjekk været der du er

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus