Bergen fikk regnrekord i julegave

Alle vet at det regner mye i Bergen, men det har aldri regnet mer i byen enn det har gjort i 2015. Foto: Stoyan Nenov (Reuters / NTB scanpix)
Alle vet at det regner mye i Bergen, men det har aldri regnet mer i byen enn det har gjort i 2015. Foto: Stoyan Nenov (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens bergensere flest var opptatt med julemiddag og gaveutdeling, ble vestlandshovedstadens nedbørsrekord fra 2005 endelig slått: 3.054,4 millimeter nedbør hittil i år, og mer skal det bli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har passert nedbørsrekorden fra 2005 og det vil fortsette å dryppe utover kvelden, sier Jørgen Grønneberg, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet til Bergens Tidende.

Les også: 276 nedbørsdager i Bergen hittil i år

Det var like etter klokken 18 torsdag at 2005-rekorden ble slått. «En liten julehilsen fra oss her på Vervarslinga på Vestlandet», het det i en melding på Twitter.

– Tallet kommer bare til å fortsette å stige. Nå har vi slått rekorden, så får vi se hvor langt vi kommer når vi runder 2016, sier vakthavende meteorolog Ida Marie Solbrekke til Bergensavisen.

Les også: Rekordvarm julaften i New York

Det hører med til saken at Bergen har to nedbørsrekorder. Det skyldes at den offisielle målestasjonen fra 1904 til 1985 lå på Nordnes. Der ble det i 1967 målt 3.068,2 millimeter nedbør. Det er fortsatt byens rekord. Men Florida overtok som ny stasjon i 1985, og der ble det i 2005 målt 3.051,8 millimeter nedbør.

Les også: Værmelding frem til år 2100: – Mer regn i vente

Grønneberg tror det blir mulig å slå også 1967-rekorden hvis det fortsatt kommer en del nedbør før nyttår.

Sjekk været der du er