Stillestående trikk deler ut mat i Oslo sentrum

Trikken som verken gikk vestover eller østover, ble godt mottatt på Jernbanetorget. Se video.

En julepyntet trikk fra Sporveien står stille parkert på Jernbanetorget uten å dra noe sted. I stedet byr den på mat og drikke til forbipasserende i julestria. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Oslo Sporveiers Arbeiderforening som støtter juleaksjonen til Kirkens Bymisjon «Gled en som gruer seg til jul».

– Vi er veldig fornøyd med dette initiativet og det har vært en god del gjester. Folk inviteres inn for en prat, og det serveres kaffe og wraps. Trikken er åpen for alle, men spesielt for dem som gruer seg til jul, sier markedssjef Hans Jacob Torkildsen i Kirkens Bymisjon til NTB.

Les også: Våt og vindfull jul i vente

Mattrikken sto stille på Jernbanetorget i Oslo sentrum onsdag 23. desember med åpne dører fra klokken 15. Trikken var også åpen på tirsdag.

– Det er Oslo Sporveiers Arbeiderforening som har tatt initiativ til dette. Det gjør de som en gest til byen, de som vanker i området og for å støtte vår juleaksjon. Det var de som tok kontakt med oss, og det er frivillige derfra som jobber på trikken, sier Torkildsen.

Les også: – Julen kan være ekstra smertefull fordi det er så lett å se hva man mangler

Oslo Sporveiers Arbeiderforening er den største fagforeningen innenfor kollektivtrafikken i Oslo og har nær 1.500 medlemmer.

Nå håper markedssjefen i Kirkens Bymisjon at samarbeidet vil bli en juletradisjon.

– I dagene fremover vil vi evaluere arbeidet og se om vi kan gjøre noe tilsvarende neste år. Det er fint om vi på denne måten kan være med å glede noen som gruer seg til jul, sier Torkildsen.

Les også: Vestlendingene er mest begeistret for julen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus