14 polakker utvist fra Norge etter truende salg av julepynt

Ifølge politiet har mange følt seg tvunget til å kjøpe julepynt av polske selgere. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Ifølge politiet har mange følt seg tvunget til å kjøpe julepynt av polske selgere. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

12 menn og to kvinner fra Polen er utvist fra Norge i to år for å ha forsøkt å selge julepynt på en pågående og truende måte i Finnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Politiet hadde fått flere henvendelser om påtrengende atferd ved salg av julepynt. Klagene har bestått i truende atferd overfor eldre mennesker, å ha trengt seg inn på områder de ikke hadde lovlig tilgang til ved eldre- og omsorgsboliger, vært plagsomme og forstyrret offentlig orden, opplyser stasjonssjef og regionleder Hans Møllebakken i Østfinnmark politidistrikt til avisen Fremover.

Les også: Slik blir hjemmet balansert - selv om det bugner av julepynt

Ifølge politiet har mange følt seg tvunget til å kjøpe pynt av de polske selgerne.

Selgerne ble pågrepet av politiet fredag kveld og ble bøtelagt på opptil 6.000 kroner for brudd på markedsføringsloven.

– Ved nærmere kontroll viste det seg at de mer eller mindre har turnert rundt i hele Norge de ti siste årene. Det er grunn til å definere disse som mobile vinningskriminelle. Vi hadde et tidspress på oss ettersom vi nærmet oss jula og et ønske om julefred for alle i Finnmark, forklarer Møllebakken.

Les også: Slik pakker du gaver som en proff

Tirsdag ble de eskortert ut av Norge via Neiden i Finnmark. Finsk politi og finsk grensevakt er varslet, og de vil følge opp saken videre, opplyser politiet.

Les også: Ny julepynt oppfattes som gammel

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden