Barn døde etter snøskredet på Svalbard

Pressekonferanse hos Sysselmannen på Svalbard i forbindelse med snøskredet som har krevd to liv. Se opptak i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnet som ble alvorlig skadd i snøskredet i Longyearbyen, døde søndag av skadene, opplyser UNN. Dermed har skredet krevd sitt andre dødsoffer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Barnet døde i løpet av dagen, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge til NTB søndag ettermiddag.

Lørdag døde 42 år gamle Atle Husby.

Pressekonferansen starter straks.

De øvrige som er innlagt på sykehuset, er lettere skadd.

Snøskredet i Longyearbyen på Svalbard har dermed krevd to menneskeliv. Ordene forsvinner, sier sogneprest Leif Magne Helgesen.

– Det er forferdelig, det som er skjedd. Jeg er målløs, ordene forsvinner. Det er Longyearbyen på sitt mest sårbare, når noe slikt skjer midt inne i husrekkene, der de skal være trygge. Samtidig er det Longyearbyen på sitt sterkeste. Folk støtter hverandre og de som er nærmest berørt, sier han til NTB søndag kveld.

Samme dag ble det bekreftet at et barn som ble fraktet hardt skadd til sykehuset i byen etter skredet lørdag, døde av skadene på sykehus i Tromsø.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra før er 42 år gamle Atle Husby bekreftet omkommet. Husby, som var fastboende i Longyearbyen, ble fraktet livløs til sykehus etter det kraftige snøskredet, men gjenopplivningen lyktes ikke, og han ble erklært død.

– Det blir minnestund for Atle tirsdag. Vi kommer til å snakke med pårørende til barnet for å høre hva de ønsker, sier Helgesen.

– Kirken er åpen for alle både i dag og i morgen. Det er en styrke i dette lille samfunnet. Vi er sårbare, men også sterke, sier sognepresten.