Brann i planlagt asylmottak i Telemark

Det brøt søndag ut brann i et bygg i Tokke som har vært aktuelt å bruke som permanent asylmottak.
Det brøt søndag ut brann i et bygg i Tokke som har vært aktuelt å bruke som permanent asylmottak. Foto: Stein Olav Lie / NTB scanpix

Politiet etterforsker en brann i et bygg i Tokke som har vært aktuelt å bruke som permanent asylmottak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi jobber ut ifra alle teorier. Per nå har vi ikke brannårsak eller mistenkte, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt til NTB søndag kveld.

Nødetatene rykket på formiddagen ut til en brann i et bygg i Tokke som har vært aktuelt å bruke som permanent asylmottak.

Politiets brannteknikere fortsetter undersøkelsene på mandag. Etterforskere har i løpet av søndagen snakket med naboer og vitner til brannen.

– Vi har avhørt en del i dag, men oppfordrer folk til å melde seg hvis det er ting de har sett. Alt er av interesse, sier Jansen.

Store skader

Politiet fikk melding om brannen i det tidligere evangeliesenteret i 9.30-tiden søndag. Brannvesenet fikk kontroll over brannen like før klokken 11.

– Bygget er ikke brent ned, men har store skader.

Bygget var planlagt som permanent asylmottak.

– Vi er selvfølgelig kjent med planene om asylmottak, og det er noe vi tar med oss når vi etterforsker saken, sa operasjonsleder Guro Siljan til NTB søndag formiddag.

Diskutert sak

Ifølge ordfører i Tokke kommune, Jarand Felland, har et eiendomsselskap søkt om å få huse 70 asylsøkere i bygget. UDI skulle etter planen ta stilling til søknaden over nyttår.

– Dette er en sak som har blitt en del diskutert på Facebook, og jeg har også deltatt i et informasjonsmøte om saken, sier Felland til NTB.

Han avventer nå politiets etterforskning av saken.

– Dersom det viser seg at brannen er påsatt, er det utrolig trist og ei fullstendig uakseptabel handling, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden