Ikke lenger orkanfare på Svalbard

Det er ventet vindkast på 40-50 meter i sekundet enkelte steder på Svalbard fredag.
Det er ventet vindkast på 40-50 meter i sekundet enkelte steder på Svalbard fredag. Foto: Torgeir Prytz / NTB scanpix

Vinden på Svalbard var fredag kveld så sterk at et tak blåste av en brakke. Men det er ikke lenger fare for at det kan bli perioder med orkan natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ser ikke ut til at det blir orkan, og da heller ikke ekstremvær. Vi avslutter derfor fase A med økt overvåking, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB klokken 23.30 fredag kveld.

Bakgrunn: Folk på Svalbard holder seg inne i påvente av orkan

Ifølge det siste varslet fra Meteorologisk institutt er vinden på det sterkeste nå sent fredag kveld og vil avta noe utover natten. Det blir fortsatt full storm utsatte steder og sterke vindkast, men altså ikke ekstrem vindstyrke.

Svalbardposten skriver at taket på en brakke i Nybyen har blåst av i uværet. Brakka tilhører Studentsamskipnaden, men det er for tida ingen som bor eller oppholder seg der. Ingen personer eller er skadd som følge av hendelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus