Får bot etter bruk av farlig laser på Kaptein Sabeltann-forestilling

Politiet i Kristiansand har ilagt Dyreparken et forelegg på 5.000 kroner for å ha brukt en ulovlig laserhanske under Kaptein Sabeltann-forestillingene i fjor sommer.
Politiet i Kristiansand har ilagt Dyreparken et forelegg på 5.000 kroner for å ha brukt en ulovlig laserhanske under Kaptein Sabeltann-forestillingene i fjor sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere laserstråler ble brukt under Kaptein Sabeltann-forestillingene i Dyreparken, til tross for at Statens strålevern nektet bruken på grunn av farlig stråling. Når får parken bot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Kristiansand har ilagt Dyreparken et forelegg på 5.000 kroner for overtrampet, melder Fædrelandsvennen.

Fire laserpekere var festet til en hanske som ble brukt av den onde fyrsten «Mega Kahn» under forestillingen «Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant» i fjor sommer.

– Disse laserpekerne er så sterke at både publikum og ansatte har blitt utsatt for fare. Det er ekstra bekymringsfullt at laserpekerne ble benyttet i en barneforestilling, sier avdelingsdirektør Hanne Kofstadmoen til avisa.

Dyreparken ønsker ikke å kommentere saken.

Det var en ansatt i Statens strålevern som var på forestillingen med sin familie og oppdaget at laserhansken ble brukt, til tross for at Dyreparken hadde fått avslag på søknaden om å bruke hansken.