Helikopterpilot dømt til fengsel etter styrt

Ingen av de fem om bord ble alvorlig skadd da helikopteret styrtet ved Røldal skisenter i Hordaland i april 2013. Arkivfoto: Elling Svela (NTB scanpix)
Ingen av de fem om bord ble alvorlig skadd da helikopteret styrtet ved Røldal skisenter i Hordaland i april 2013. Arkivfoto: Elling Svela (NTB scanpix)

Piloten som førte et helikopter som styrtet i Hardanger i 2013, er i lagmannsretten dømt til 60 dagers fengsel for uaktsomhet og brudd på luftfartsloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen i Gulating lagmannsrett er den samme som i Hardanger tingrett. Mannen må betale 5.000 kroner i sakskostnader, skriver Bergens Tidende.

Ingen av de fem om bord ble alvorlig skadd da helikopteret traff bakken og brakk i to under et skiarrangement i Røldal 27. april 2013.

Bakgrunn: Heli­kop­ter­pi­lo­ten i Røldal tiltalt

«Flyforholdene var meget gode, og ulykken skyldes ene og alene åpenbare og forsettlige brudd på reglene om minstehøyde og et graverende tilfelle av ulovlig akroflyging», skriver lagmannsretten.

I tillegg til den uaktsomme flygingen var piloten siktet for å ha vært ruspåvirket under flyturen, men blodprøven hans forsvant fra lensmannskontoret, og han ble aldri tiltalt for dette. Mannen har ikke erkjent straffskyld.

Les også: Politiet mistenker at Røldal-piloten var påvirket

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus