Gunn Wærsted foreslås som ny Telenor-styreleder

Administrerende direktør Gunn Wærsted i Nordea Bank Norge kan bli ny styreleder i Telenor.
Administrerende direktør Gunn Wærsted i Nordea Bank Norge kan bli ny styreleder i Telenor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Nominasjonskomiteen i Telenor foreslår at Gunn Wærsted velges til ny styreleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wærsted er konserndirektør og medlem i konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør i Nordea Bank Norge. Hun har også blant annet vært administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen og konserndirektør i DNB. Gunn Wærsted er også styreleder i Petoro.

Telenors bedriftsforsamling skal velge styreleder 17. desember.

Vervet som styreleder i Telenor ble ledig da Svein Aaser ble bedt om å trekke seg av næringsminister Monica Mæland (H) i oktober. Bakgrunnen var styrets håndtering av den såkalte VimpelCom-saken.

I ettertid har Telenor også vært i hardt vær fordi ingen kvinner skal ha blitt innkalt til intervju da selskapet ansatte Sigve Brekke som ny konsernsjef i mai. Men konsernet kan nå altså få en ny kvinnelig styreleder i stedet.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenor-konsernet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus