Elever tablettforgiftet ved skole i Østfold

En mann er pågrepet etter at flere sjuåringer ved Halmstad skole i Rygge tirsdag ble kjørt til sykehus med symptomer på forgiftning etter å ha spist tabletter som trolig er funnet på skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

¬ Fire gutter er brakt til sykehus. Heldigvis ser det ut til å gå bra med dem. Etter hva jeg har fått opplyst må tre av dem bli på sykehuset natten over, sier operasjonsleder Lars Stenrød i Østfold politidistrikt til NTB natt til onsdag.

Politiet har startet etterforskning i saken. De tror at elevene har fått i seg piller de har funnet på skoleområdet.

En pågrepet

En mann i 20-årene er pågrepet i saken. Han ble observert utenfor skolens område tidligere på dagen og er foreløpig siktet for å ha tatt med seg piller inn i skolegården. Stenrød bekrefter at mannen er en kjenning av politiet. Politiet opplyste til Moss Avis tirsdag kveld at mannen var overlevert psykiatrisk helsevesen.

¬Han er nå sjekket av lege og satt i arresten. Han blir avhørt onsdag, opplyser Stenrød til NTB.

Stenrød sier at politiet har mistanke om hva slags piller guttene har fått i seg.

¬Det er funnet et pilleglass, sier han.

Sendt hjem

Moss Avis skriver at de fikk tips om at andreklassinger ved Halmstad skole ble sendt i sykebil fra SFO til Sykehuset Østfold, og at flere elever ble sendt hjem fra SFO på ettermiddagen på grunn av svimmelhet, ustø gange og oppkast.

Foreldre med barn på SFO ved skolen ble oppringt av skolen tirsdag kveld med beskjed om at dersom barna fikk problemer, måtte de til legevakt.

VG har vært i kontakt med FAU-leder ved Halmstad skole, Line Haugen Westin. Hun har selv et barn på SFO og forteller at hun ble oppringt rett før klokken 18 av SFO-leder. Hun fikk informasjon om at noen barn var blitt akutt syke og fikk spørsmål om hvordan det sto til med hennes barn. Hun fikk også beskjed om å se etter symptomer som kvalme, svimmelhet og ustø gange.

– Jeg vet derimot at det nå går bra med barna som ble sendt med ambulanse fra SFO, opplyser hun i en SMS til VG. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus