Hele Vaksdal preget av ulykke med seksåring

En seks år gammel gutt døde da han akte inn i et vogntog i Vaksdal i Hordaland mandag kveld.
En seks år gammel gutt døde da han akte inn i et vogntog i Vaksdal i Hordaland mandag kveld. Foto: Camilla Ahamath / Bergens Tidende / NTB scanpix

Førsteklassingenes juleavslutning endte i tragedie da en seks år gammel gutt skled ned en trapp og ble påkjørt av en lastebil i Vaksdal mandag kveld. Hele bygda er preget av dødsulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vaksdalbygden er et tett samfunn. Alle kjenner alle, og mange er i slekt med hverandre. Vi bærer alle sterkt preg av det som har skjedd, sier Vaksdal-ordfører Eirik Haga til NRK.

Det var like før klokka 18.30 mandag ettermiddag at ulykken skjedde på en vei mellom E16 og Vaksdal mølle. Gutten hadde vært på juleavslutning i en aktivitetspark som ligger mellom bygdas barneskole og Vaksdal mølle. Etter skoleavslutningen havnet gutten plutselig ut i veien og ble påkjørt.

– Dette er et sjokk for hele bygda. Alle kjenner alle. Det er fryktelig, sier rektor Monika Antun ved Vaksdal skule til Bergens Tidende.

Skled i trapp

De første meldingene tydet på at seksåringen hadde akt ut i veien og havnet under lastebilen. Etter å ha snakket med folk på stedet og undersøkt omstendighetene nærmere, viste det seg at dette likevel ikke stemte.

Det er en gangvei på stedet som går ned en trapp og som ender brått i en bilvei.

– Det er mest sannsynlig at det ikke har vært en akeulykke, men at gutten mest sannsynlig har sklidd en i trapp og deretter kommet ut i veibanen og under lastebilen, kunne Hordaland politidistrikt fortelle natt til tirsdag.

Seksåringen fikk førstehjelp på stedet, men guttens liv sto ikke til å redde. Politiet presiserer at vogntogsjåføren ikke kan klandres for ulykken.

– Gangveien kommer ganske brått på, og det foreligger ikke mistanke om noe straffbart opp mot sjåføren av lastebilen, sier innsatsleder Casper Kaland til NRK.

Kriseteam og PPT

Kriseteamet i kommunen var mandag kveld hjemme hos guttens foreldre. Tirsdag morgen ble seksåringens klassekamerater på Vaksdal skole hjelp og oppfølging fra både kriseteam og PP-tjenesten.

– Tragedien kan ikke rettes opp igjen, men det er viktig at de får profesjonell hjelp av folk som kan dette, sier ordfører Eirik Haga.

Han forteller at guttens foreldre ikke bærer nag til sjåføren av vogntoget som kjørte på guttungen. Også sjåføren får nå tett oppfølging og hjelp.

– Han får hjelp gjennom sin arbeidsgiver. Våre sykepleiere har også vært i kontakt med ham, sier ordføreren.

Arbeidsgiver preget

Også hos sjåførens arbeidsgiver Felleskjøpet er man sterkt preget av ulykken.

– Dette er en forferdelig ulykke. Tankene våre går nå til alle dem om er berørt. Vi skal selvsagt gjøre alt vi kan for dem, så må vi komme tilbake til det nøyaktige hendelsesforløpet, sier informasjonsdirektør Gro Tvedt Anderssen til Bergens Tidende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden