Spesialenheten ber om tiltale mot Eirik Jensen

Eirik Jensen.
Eirik Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Spesialenheten for politisaker har innstilt på at den tidligere polititoppen Eirik Jensen tiltales for grov korrupsjon og medvirkning til narkotikasmugling, erfarer TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Riksadvokaten som skal ta den endelige avgjørelsen om det blir rettssak mot Jensen. Avgjørelsen er ventet i januar 2016, ifølge TV 2.

Polititoppens forsvarere, advokatene John Christian Elden og Arild Holden, har sendt et brev til Riksadvokaten der de ber om at saken henlegges.

– Som følge av at etterforskningen er lite konkluderende om hva som har skjedd og ikke har skjedd, og at den på ingen måte har trukket fram det som er til gunst for Eirik Jensen, så har vi sett oss nødt til å sende et skriv til Riksadvokaten der vi gjør rede for vårt syn på bevissituasjonen og de mangler som foreligger, sier Holden.

– Vi konkluderer med at saken mot Eirik Jensen bør ende sin ferd på Riksadvokatens skrivebord og få sin stopp der, legger han til.

Spesialenheten har ikke ønsket å kommentere saken, ifølge TV 2.

Eirik Jensen ble pågrepet av politiet 24. februar i fjor. Etter å ha sittet varetektsfengslet i tre måneder, ble han løslatt i slutten av mai i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus