Siktet sjåfør nekter straffskyld

Politibiler ved stedet på Fylkesvei 654 i Møre og Romsdal der en 26 år gammel mann lørdag morgen ble funnet kritisk skadd etter det politiet tror kan være en påkjørsel.
Politibiler ved stedet på Fylkesvei 654 i Møre og Romsdal der en 26 år gammel mann lørdag morgen ble funnet kritisk skadd etter det politiet tror kan være en påkjørsel. Foto: Carl-henrik Myrseth Moltumyr / NTB scanpix

En mann nekter straffskyld etter at en 26-åring i Herøy i Møre og Romsdal ble påkjørt og kritisk skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den pågrepne er siktet for å ikke ha vært tilstrekkelig hensynsfull i trafikken og forårsaket skade på en person. Han sitter i avhør med politiet, sier politiinspektør Elin Drønnen i Sunnmøre politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Det var lørdag morgen politiet fikk melding om at en 26 år gammel mann hadde blitt funnet påkjørt ved fylkesvei 654 ved Røyrvik i Herøy kommune.

Haukeland sykehus opplyste søndag ettermiddag at tilstanden fortsatt er kritisk for 26-åringen.

Bakgrunn: Mann kritisk skadd etter påkjørsel

Lastebil

Den pågrepne er siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, men nekter straffskyld, sier hans forsvarer, advokat Torgeir Langva.

– Politiet må nå vurdere om han skal framstilles for varetekt, sier han til NRK.

Vitner har fortalt at de hørte et smell og så en bil i området i forkant av påkjørselen. Politiet gikk lørdag ettermiddag ut og etterlyste en Volvo-lastebil i FE- eller FL-serien.

Politiet mener de nå har funnet lastebilen, men er foreløpig tilbakeholdne med informasjon.

– Vi kommer tilbake til hvilken betydning funnet får for saken, sier Drønnen.

Ifølge NRK skal det være en sjåfør av en slik lastebil som er pågrepet og siktet.

Lørdag uttalte etterforskningsleder Grete Hjelle til Sunnmørsposten at funn på stedet tydet på at lastebilen hadde en knust venstre framlykt og et knust deksel i front.

Fløyet til Haukeland

– Vi har også fått godt overblikk på personer som har passert området i tidsrommet klokka 7.00 til 7.15. Det har kommet inn mange tips som vi nå gjennomgår for å se om de har relevans for saken, og dette vil ta tid, sier Drønnen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 7.32 lørdag morgen og har tidligere bedt alle biler som har passert området mellom klokka 7 og 7.15 lørdag om å ta kontakt.

Den skadde ble fløyet med redningshelikopter til Haukeland universitetssjukehus i Bergen etter hendelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus