Flere skip flagges hjem etter lovendring

LOVENDRING: Flere i shipping-bransjen lover å flagge hjem skip fra 1. januar.
LOVENDRING: Flere i shipping-bransjen lover å flagge hjem skip fra 1. januar. Foto: Helge Sunde / Samfoto

Flere norske rederier varsler at de vil flagge hjem sine skip som følge av at regjeringen myker opp reglene i skipsregisteret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 1. januar 2016 får skip i norsk internasjonalt skipsregister (NIS) gå mellom norske havner som del av en europeisk rute.

– Endelig får vi lov å ha Haugesund på hekken av båten. Vi har sagt at vi skal være de første i døra på Sjøfartsdirektoratet når denne ordningen trer i kraft, og det skal vi holde. Vi skal flagge hjem fem av våre skip – fra Malta og Bahamas – til Norsk Internasjonalt Skipsregister, sier Knut Wendelboe Aanensen, administrerende direktør i Hagland Shipping i Haugesund, til NRK.

Les også: Seks av ti skip i norsk utenriksfart har utenlandsk flagg

Også Arriva Shipping i Vindafjord flagger hjem seks skip.

Flere aktører i bransjen mener at lovendringen er godt nytt.

– Lovendringen kan gi flere arbeidsplasser for norske sjøfolk og flere norske opplæringsplasser på sjøen, sier Sverre Meling, daglig leder i Maritimt Forum.

Ifølge Dagens Næringsliv har også Misje Rederi i Bergen og Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi i Bergen planer om å flagge hjem skip som følge av de nye reglene.

Les også: 200 spanske sjøfolk stevner den norske stat med millionkrav

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus