Lege tok amputerte kroppsdeler med hjem

En lege har fått en advarsel fra Helsetilsynet etter å ha tatt amputerte kroppsdeler med hjem. Legen stolte ikke på at sykehuset ville ta godt nok vare på forskningsmaterialet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er særlig det uetiske i det å ta forskningsmaterialet med hjem vi ser alvorlig på, sier fagsjef Toril Sagen i Helsetilsynet til NRK.

Politiet ble varslet om kroppsdelene i legens hjem i vår. Da de rykket ut til mannens leilighet og fant en forseglet kasse i en fryseboks. Innholdet i kassen viste seg å være amputerte kroppsdeler.

I avhør hos politiet har legen fra Sørlandet forklart at kroppsdelene var forskningsmateriale som ble lageret hjemme fordi han var redd Sørlandet sykehus ville kaste materialet da han begynte i ny jobb.

Politiet konkluderte med at legen ikke hadde brutt straffeloven. Legen har fått en advarsel fra Statens helsetilsyn hvor det påpekes brudd på forsvarlighetskravet i helsepersonelloven og helseforsikringsloven.

– Hvis man fortsetter å drive uforsvarlig forskning vil man i ytterste konsekvens miste autorisasjonen, sier Sagen.

NRK har vært i kontakt med legen som ikke ønsker å kommentere saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus