Mann pågrepet for dobbeltdrap i Oslo

Politiet: – Vi har pågrepet en mann for drapene. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 50-årene er pågrepet for to knivdrap i Oslo onsdag. Politiet tror ikke ofrene kjente hverandre, men sier begge hadde en relasjon til den antatte drapsmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt tilgjengelig mannskap ble satt inn etter meldingen om de to drapene, som skjedde på Manglerud og på Grønland.

Oslo-politiet varslet også de nærmeste andre politidistriktene og ba dem holde utkikk etter en bil med et bestemt signalement. Blant annet stanset politiet i Follo en rekke biler som kom kjørende på E6 fra Oslo.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet 12.05 onsdag, men politiet ønsker ikke å gå ut med mer informasjon om pågripelsen annet enn at den skjedde i Oslo.

Med tre kvarters mellomrom

Kvinnen ble funnet knivstukket i Beiteveien på Manglerud og erklært død på stedet. Meldingen om saken kom klokka 7.38.

Senere ble en mann funnet i Breigata på Grønland, og han ble erklært død på sykehus. Meldingen om denne kom klokka 8.21.

Den drepte kvinnen var norsk, og mannen var norsk med utenlandsk opprinnelse, opplyser politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvem ofrene er, kan jeg foreløpig ikke si så mye om fordi det pågår arbeid rundt identifisering og varslinger, forteller politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Begge drapene skal ha skjedd utendørs, og det var tydelige blodspor begge steder.

Kjenning av politiet

Den antatte gjerningsmannen er en kjenning av politiet, men Metlid vil ikke utdype dette. Ifølge VG er han norsk, men har utenlandsk opprinnelse.

På Manglerud sperret politiet av et stort område rundt et garasjeanlegg. Politiets teknikere jobbet onsdag formiddag ved en av garasjene, og den døde ble hentet av en likbil. På Grønland, der den drepte mannen ble funnet rett ved et gatekjøkken, ble krysset Breigata/Motzfeldts gate sperret av. Politiet har gått fra dør til dør og foretatt rundspørringer i området.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo-politiet ber folk som har sett noe eller har opplysninger om drapssakene, om å ta kontakt på telefon 22 66 96 00.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange vitner

Politier er blitt kontaktet av flere som mener de har informasjon om saken. Det er også funnet en bil som politiet mener kan knyttes til drapene, men Metlid vil ikke utdype dette mer.

Ifølge politiet er det en relasjon mellom den antatte gjerningsmannen og ofrene, men ofrene skal ikke ha kjent hverandre, skriver VG.

– Slik saken står nå, så mener vi at det ikke er noen relasjon mellom ofrene, men gjerningsmannen har en relasjon til ofrene. Sammenhengen mellom sakene er knyttet til gjerningsmannen, sier politiinspektør Metlid.

– Folk trenger ikke være redde

Politiet vil ikke svare på om ofrene eller den antatte gjerningsmannen kan knyttes til noe bestemt miljø, men stabssjef Johan Fredriksen understreker at det ikke er noe i denne saken som gjør at folk i Oslo har grunn til å være bekymret.

Det er denne uka skjerpet sikkerhet i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris.

Her ble kvinnen funnet knivstukket og drept:

Se video: Her skjedde drapet på Grønland