Brann på planlagt asylmottak hylles på nett

Det planlagte asylmottaket Hotell Lune Huler i Lindås brant ned til grunnen. Her er brannvesenet tilbake for etterslukking. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Det planlagte asylmottaket Hotell Lune Huler i Lindås brant ned til grunnen. Her er brannvesenet tilbake for etterslukking. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

På flere ulike Facebook-sider applauderes den påtente brannen på et planlagt asylmottak i Lindås i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hurra, fyr opp.», skriver en bruker på en islamkritisk side på Facebook. Vedkommende er langt ifra den eneste som omtaler brannen på hotellet Lune Huler i Lindås natt til søndag med positive ordelag, ifølge Bergens Tidende. Hotellet skulle etter planen brukes som mottak for 40 mindreårige asylsøkere etter nyttår. Politiet har bekreftet at brannen var påtent.

Bakgrunn: Lensmann: – Brann i planlagt asylmottak ble påsatt

«Det er forståelig at folket tenner på et slikt overgrep», kommenterer en av brukerne på en protestside mot regjeringens innvandringspolitikk.

«Ja, skulle bare mangle. Blir ikke den siste brannen det der», skriver en annen.

«God søndag alle patrioter, vi er glade i dag, he he», skriver en tredje Facebook-bruker.

– Vi får en del tips om hatmeldinger. En del av disse er ikke direkte trusler, og er lovlige. De kan likevel være bekymringsfulle. Både PST og politiet prøver å følge opp så godt vi kan, sier Øyvind Tenold, leder for PST i Hordaland til avisen.

Les også: Skjerper vakthold på fem asylmottak etter brannen på Lindås

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært