Gresk sjømann dømt til åtte års fengsel for drap

En gresk sjømann er i Ofoten tingrett dømt til åtte års fengsel for drap på en kvinne på det Hellas-registrerte fraktskipet Anangel Explorer i fjor høst.
En gresk sjømann er i Ofoten tingrett dømt til åtte års fengsel for drap på en kvinne på det Hellas-registrerte fraktskipet Anangel Explorer i fjor høst. Foto: Bodil Kristine Fagerthun / NTB scanpix

En gresk skipsoffiser (36) er i Ofoten tingrett dømt til åtte års fengsel for å ha drept sin kjæreste om bord i et skip før det kom til Narvik i fjor høst. Mannen anker dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten mener at den tiltalte drepte ukrainske Liliia Sergieieva inne på sin lugar gang mellom 30. september og 2. oktober i fjor, og at han deretter dumpet henne på sjøen, kommer det fram av dommen.

Sergieieva, som ikke er funnet tross flere søk, ble trolig dumpet på havet mens skipet Anangel Explorer lå ankret ved byen Ijmuiden i Nederland, ifølge retten.

36-åringen ble pågrepet av norsk politi i midten av oktober i fjor, én uke etter at skipet hadde kommet til Narvik. Han har sittet varetektsfengslet i Norge siden.

Dommen i Ofoten tingrett ble avsagt sist uke.

– Påtalemyndigheten har fått fullt gjennomslag for sitt syn på skyldspørsmålet. Straffen er heller ikke langt unna det vi påsto. Vi finner ikke grunn til å anke dommen, sier statsadvokat i Nordland Erik Thronæs til NRK , som først meldte om dommen.

Den tiltalte nektet straffskyld da saken gikk for retten i november.

Retten mener imidlertid at mannen fra første stund har snakket usant og løyet om det meste angående kjærestens opphold om bord i skipet. Han har blant annet forklart at kvinnen selv forlot båten etter to timer om bord, men retten finner det bevist at dette ikke stemmer.

– Hans vedvarende uriktige og usanne forklaringer må ha en alvorlig begrunnelse. Han må ha noe skjebnesvangert å skjule, heter det i dommen.

I mannens lugar og på hans kjeledress ble det funnet blodspor som stammer fra fornærmede, og retten legger til grunn at Sergieieva døde som følge av at hun ble utsatt for vold av kjæresten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært