Tenåring og bussjåfør omkom i møteulykke

To personer er omkommet etter en trafikkulykke mellom en buss og en pickup på fylkesvei 170 i Fet kommune i Akershus lørdag kveld.
To personer er omkommet etter en trafikkulykke mellom en buss og en pickup på fylkesvei 170 i Fet kommune i Akershus lørdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Det var en 19-åring fra Fet og en bussjåfør i 40-årene fra Aurskog-Høland som mistet livet da en buss og en pickup kolliderte i Fet kommune i Akershus lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 70 ansatte i Nettbuss samlet seg søndag på Bjørkelangen for å minnes sin kollega, skriver Romerikes Blad.

32 busspassasjerer ble fraktet til Ahus etter ulykken. Ingen av dem ble livstruende skadd. Søndag kveld var 31 av dem skrevet ut, mens en var overført til Ullevål for behandling av et brudd i kjeven.

Ulykken skjedde da pickupen kom over i feil kjørebane på fylkesvei 170 ved Heia. Politiet har ikke villet kommentere hendelsesforløpet ytterligere.

Voldsom ulykke

– Dette er noe av det mest alvorlige jeg har vært vitne til i min tid som lensmann i Fet og Rælingen. Det var en voldsom ulykke, sier Øren til Indre Akershus Blad.

Skadeomfanget var så stort at Ahus i Lørenskog måtte stenge akuttmottaket etter ulykken, skriver NRK. Pasienter som trengte akutt hjelp ble henvist til Ullevål sykehus og Diakonhjemmet i Oslo.

– Fire til seks personer hadde alvorlige til moderate skader. De har ligget til overvåking, fortalte kommunikasjonssjef Geir Boye Lindhjem ved Ahus lørdag kveld.

«Dødsmila»

NRK skriver at ulykken skjedde på en strekning som har fått tilnavnet «Dødsmila» på grunn av flere stygge dødsulykker de siste årene. Siden år 2000 har elleve mennesker omkommet i trafikkulykker på Kompveien i Fet.

Fylkesvei 170 ble stengt i begge retninger etter ulykken, som fant sted klokken 19.21. Ulykken skjedde på en rett strekning. Det var våt veibane, men ikke glatt på stedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus