PST avbryter frysing av norsk IS-krigers penger

Arkivfoto av PSTs lokaler i Nydalen i Oslo.
Arkivfoto av PSTs lokaler i Nydalen i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) avbryter frysingen av bankkontoen til IS-krigeren Bastian Alexis Vasquez etter en lengre periode uten livstegn fra norsk-chileneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– På grunn av langvarig fravær av livstegn har vi besluttet at vi ikke begjærer videreføring av båndleggingen av hans bankkonti, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til VG.

I en rettskjennelse fra Oslo tingrett kommer det fram at Vasquez' advokat John Christian Elden har opplysninger om at 25-åringen skal være død, meldte avisen i oktober.

PST har siden i fjor høst gått rettens vei for å fryse hans bankkonto med 10.171 kroner. Hvorvidt Vasquez er i live eller ikke, vil ikke PST konkludere med, men sikkerhetstjenesten finner nå ikke grunn til å fortsette frysingen.

Vasquez reiste til Syria i oktober 2012 etter å ha vært medlem av Profetens Ummah i Oslo. Etter hvert sluttet han seg til ekstremistgruppen IS, og han var en sentral skikkelse i en av gruppens videoer fra grenseområdene mellom Irak og Syria i 2014.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus