Voldtektssak: 17-åring alene på jobb i kiosken

Den 17 år gamle jenta som skal ha blitt voldtatt under et kioskran i Oslo sist helg, var alene på jobb. Nå lover Narvesen-ledelsen å ettergå sikkerhetsrutinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 år gammel gutt er siktet for voldtekten, mens han og en 17-åring er siktet for ranet av Narvesen-kiosken i Bogstadveien i Oslo søndag kveld. Den fornærmede jenta var helt alene i kiosken, til tross for at hun ikke er myndig, får VG opplyst.

– Det er svært alvorlig det som har skjedd, og vi gjør nå det vi kan for å ivareta den ansatte og hennes pårørende, sier kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convenience. Hun opplyser at kjøpmennene i Narvesen er selvstendig næringsdrivende og at bemanningen er deres ansvar.

– Vi anbefaler våre kjøpmenn aldri å ha ansatte under 18 år alene på jobb, sier Håvik.

Sjekker rutiner

Til Dagbladet sier Håvik at Reitan Convenience vil gå gjennom rutinene for den aktuelle butikken.

– Det skal være trygt å være på jobb i våre butikker, og vi har stort fokus på opplæring og sikkerhet. Når en alvorlig hendelse som dette skjer, vil vi ettergå opplæring og sikkerhetsrutinene i den aktuelle butikken nøye for å se om det er noe der som må endres, skriver hun i en epost.

Det eneste en kiosk selger som det er lagt aldersrestriksjoner på, er tobakk. Etter tobakksskadeloven er det lovlig for mindreårige å selge tobakksvarer så lenge noen over 18 år fører daglig tilsyn med salget.

Sjokk

Den fornærmede jentas bistandsadvokat, Helene Elness, sa torsdag til NTB at 17-åringen er lettet over at personene er pågrepet og ikke er på frifot.

Hun sa også at jenta er i sjokk og skal oppsøke psykolog.

– Men hun er likevel innstilt på å komme seg videre og tilbake på jobb. Hun viser en veldig styrke, sier Elness og legger til at fornærmede har god dialog med sin arbeidsgiver og blir ivaretatt på best mulig måte av sine nærmeste.

Benekter overgrep

De to guttene ble pågrepet av politiet onsdag kveld, og de ble torsdag formiddag varetektsfengslet.

Politiet har skaffet seg gode overvåkingsbilder av gjerningsmennene, men den siktede 16-åringen nekter for at han deltok i kioskranet. Den siktede 17-åringen erkjenner straffskyld for ran, men har forklart at han ikke var til stede da overgrepet skjedde.

De to tenåringsguttene er også siktet for en annen voldtekt som skal ha skjedd på et hotell i Oslo natt til onsdag. Begge nekter straffskyld for dette forholdet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus