To menn tiltalt for vold mot imam i Oslo-moské

Imam Nehmat Ali Shah i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo ble utsatt angrepet utenfor sin bolig i juni i fjor. To menn er tiltalt for angrepet.
Imam Nehmat Ali Shah i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo ble utsatt angrepet utenfor sin bolig i juni i fjor. To menn er tiltalt for angrepet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

To menn på 40 og 29 år er tiltalt for grov kroppsskade mot imam Nehmat Ali Shah i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo i juni i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet fulgte 29-åringen etter imamen og angrep han med kniv, melder Morgenbladet.

29-åringen er etnisk norsk og har ingen tidligere forbindelse til moskémiljøet. En 40 år gammel mann med norsk-pakistansk bakgrunn er tiltalt for å ha deltatt i planleggingen av angrepet, og for å ha kjørt 29-åringen til stedet.

I tillegg er en kvinne tiltalt for å ha forsøkt å skjule forbrytelsen ved å ha kastet en av de medtiltaltes sko da hun ikke klarte å vaske bort blodflekker på dem.

– Vi kan ikke utelukke at flere personer står bak, men etterforskningen har ikke ført til konkret mistanke mot andre personer, sier statsadvokat Nina Harboe Jensen Søndersrød til avisa.

Angrepet skjedde utenfor Shahs hjem i Oslo natt til 16. juli i fjor.

I juli i år ble også styreleder Ghulam Sarwar i samme moské angrepet og slått ned utenfor sitt hjem i Oslo. Politiet undersøker om det er noen sammenheng mellom sakene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus