– Oppsummert blir det egentlig bare drittvær

Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix

Snø på Østlandet, storm på kysten av Vestlandet og Sørlandet og «drittvær» i Nord-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Østlandet vil et lavtrykk gi snø natt til fredag, særlig i fjellet og nordlige deler, men også i Oslo kan det komme 5-7 centimeter snø, melder Yr.no.

– Sannsynligvis har det begynt å regne i Oslo-området tidlig fredag morgen, men snø kan det altså bli, sier statsmeteorolog Vibeke Thynes til nettstedet.

Lengre nord på Østlandet kommer alt som sludd og snø, melder TV 2.

– På Hamar viser prognosene rundt 30 millimeter på 12 timer. Altså 30 cm snø fredag, så dette kan bli skikkelig ufyselig, sier Storm-meteorolog Beathe Tveita til TV 2.

Det kan også komme mye vind. Langs kysten fra Lindesnes til Oslofjorden kan kan det blåse storm natt til fredag, men vinden løyer fredag morgen. Først på søndag kan sola titte frem østafjells, ifølge meteorologen, som forventer temperaturer på rundt 8-9 grader i Oslo-området.

Sjekk været der du er

Storm og mye nedbør

I vest blir det både mye vind og mye nedbør. Natt til fredag når nedbøren Hordaland, ifølge TV 2.

– Sør i Hordaland og nord i Rogaland kan det komme 40-50 millimeter på bare 12 timer, sier Storm-meteorolog Tveita til nettstedet.

I området rundt Stad kan det bli storm fra sør i løpet av fredag kveld eller natt til lørdag. Sør for Stad kan det også bli kraftig vind, med stiv kuling.

Også i Møre og Romsdal og Trøndelag blir det regn og sterke vindkast, som kan komme opp i storm styrke søndag.

Les også: Vurderer å strø glatte vinterveier – med rotfrukt

– Drittvær

I Nord-Norge blåser det allerede godt torsdag. Nordland kan få en liten pause i vind og nedbør fredag, men på lørdag kommer et nytt lavtrykk med mer av det samme, ifølge statsmeteorolog Ida Fossli ved Meteorologisk institutt i Tromsø til Yr.no.

Lørdag og søndag blir det kuling fra sørøst.

– Oppsummert blir det egentlig bare drittvær, sier statsmeteorologen til nettstedet.

På fastlandet er det bare Øst-Finnmark som slipper unna det aller verste været, og på Spitsbergen begynner helgen rolig, men på søndag blir det liten storm og nebør, ifølge Fossli.

Les også: Glatt føre ga rekordmye å gjøre for Legevakten i Oslo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus