Seks personer pågrepet for kidnapping i Kristiansand

Skal ha holdt en 19-åring fanget og banket han opp. Ifølge Fædrelandsvennen skal de ha krevd løsepenger av foreldrene hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk tirsdag en bekymringstelefon fra 19-åringens familie, skriver NRK.

– Meldingen gikk ut på at seks personer hadde tatt kontroll over mannen, og at dette hadde sin bakgrunn i pengegjeld. I tillegg til å bli utsatt for slag og spark, skal 19-åringen ha fått trusler om langt tøffere vold hvis han ikke skaffet penger fort, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen i Agder politidistrikt.

Pågripelsene fant sted klokken åtte tirsdag kveld. 19-åringen skal ha blitt slått og truet, skriver Fædrelandsvennen.

Politiet ble kontaktet av foreldrene, ifølge lokalavisen, og kidnapperne krevde en betydelig sum med penger for å slippe gutten fri.

Både sivile og uniformert politi aksjonerte mot kidnapperne i Markensgate ved kjøpesenteret Slottet midt i Kristiansand sentrum. Aksjonen varte et par timer.

– Vi har pågrepet og siktet seks personer for frihetsberøvelse, trusler og vold, opplyser Eriksen til Fædrelandsvennen.

De pågrepne er i alderen 17 til 25 år. Den yngste en jente på 17 år, mens resten er menn. Alle tilhører rus- og kriminalitetsmiljøet i i Kristiansand. Bakgrunnen for kidnappingen skal ifølge være at offeret skylte penger til de siktede.

Den 17 år gamle jenta ble ifølge Fædrelandsvennen sluppet fri natt til onsdag, mens de andre siktede avhøres ut over dagen.

Politiet utelukker ikke at det kan bli fengslinger i saken. 19-åringen skal ikke ha blitt alvorlig skadd i voldsepisoden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus