Farmen-Mads dømt til fengsel

<p></p><p>Mads Fosdal måtte trekke seg fra Farmen i høst etter at ABC Nyheter fortalte om bedrageritiltalen mot ham. Foto: Espen Solli (TV 2)</p>
Mads Fosdal måtte trekke seg fra Farmen i høst etter at ABC Nyheter fortalte om bedrageritiltalen mot ham. Foto: Espen Solli (TV 2)

TV 2-kjendis Mads Fosdal ble i dag dømt til 1 år og 7 måneder i fengsel for bedrageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Nedre Romerike tingrett ble Mads Fosdal (28) onsdag dømt til fengsel i 19 måneder for bedrageri.

Som en del av dommen er det inkludert 16 dagers resttid etter en dom fra Oslo tingrett i 2014 etter at han mistet førerkortet da han ble tatt i 157 km/t i en 90-sone på E6.

Les også: Farmen-Mads skjulte konkurs og bedrageritiltale for TV 2

Retten har funnet det bevist «bortenfor enhver rimelig og fornuftig tvil» at han har bedratt fire personer ved ulike kjøp av luksusbiler det siste drøye året.

– Nå skal vi finlese dommen og se om det er grunnlag for en anke, sier Fosdals advokat Niels-Christian Schelver Petersen til ABC Nyheter.

Han sier at dommen er strengere enn ventet, selv om hans klient var forberedt på en fellende dom.

Levnes liten ære

I gjennomgangen av saken levnes Farmen-Mads liten ære.

«For retten fremstår det nærmest som det har gått sport i det for tiltalte. Retten registrerte ikke særlig grad av anger, kun en opplevelse av belastning ved selve saken», heter det blant annet i den enstemmige dommen.

Domstolen mener alle tilfellene har vært grove. I tillegg er det det inkludert et par mindre forhold i dommen.

Det er snakk om disse bilene: Lamborhgini Gallardo, Range Rover og to Porsche 911.

Kjøpesummen for disse ble ikke innbetalt, selv om han på ulike finurlige måter forledet selgerne til å tro det.

Til sammen er det snakk om et beløp på nærmere 2,5 millioner kroner.

Da saken var oppe for tingretten, beskrev Fosdal det hele som «avansert tjuvlån» av biler han visste han ikke ville klare å betale for.

Omfattende dekkhistorie

I høst har han også fått muligheten av TV 2 til å bli TV-kjendis. Han deltok i det populære programmet «Farmen». En uke etter at ABC Nyheter avslørte at Fosdal var bedrageritiltalt, samt at han var slått konkurs, ble det også kjent at Fosdal hadde trukket seg fra TV-programmet, og han forsvant fra skjermen.

Les også: Farmen-deltagerne fikk ikke vite om svindeltiltalen

I en tårevåt seanse på TV 2 trakk han seg senere fra programmet fordi det hadde «skjedd noe på utsiden», slik Farmen-Mads fortalte til de andre deltagerne.

I retten har Fosdal erkjent å ha lagd falske dokumenter for å lure selgerne til å utlevere nøklene til ham.

Men retten fester «ingen lit til tiltaltes forklaring om sine motiver, at han bare skulle "låne" kjøretøyene for deretter å "levere" dem tilbake», heter det i dommen.

«Tiltalte synes å tilpasse forklaringer om egne motiver til situasjonen. Det siste bedrageriet utførte tiltalte i falsk navn, med en omfattende dekkhistorie», skriver Nedre Romerike tingrett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus