Mange vil gi skatteletten til flyktningene

Blant menn er 39 prosent villige til å bruke skatteletten på flyktningene, mens tallet er litt høyere hos kvinner, med 41 prosent. Dette bildet er tatt på Tøyen, der frivillige delte ut mat til asylsøkere.
Blant menn er 39 prosent villige til å bruke skatteletten på flyktningene, mens tallet er litt høyere hos kvinner, med 41 prosent. Dette bildet er tatt på Tøyen, der frivillige delte ut mat til asylsøkere. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fire av ti sier de er villige til å droppe skattelette og heller la pengene gå til å håndtere flyktningkrisen, ifølge en spørreundersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant menn er 39 prosent villige til å bruke skatteletten på flyktningene, mens tallet er litt høyere hos kvinner, med 41 prosent, viser en undersøkelse Sentio har gjort for P4.

– Dette viser at holdningen ute blant befolkningen er variert. Det er ikke bare frykt og uro for situasjonen, men en stor forståelse for at mennesker som kommer hit, faktisk har bruk for beskyttelse, sier Ann-Magrit Austenå, generalsekretær i NOAS.

Samtidig sier 52 prosent av de spurte mennene nei til å droppe skatteletten, mens kvinnene som sier nei, utgjør 45,5 prosent.

– Jeg registrerer at folk har delte meninger om skattelette. Men samtidig er det jo nesten 50 prosent som sier de ikke vil oppgi skattelette i den situasjonen vi er i nå, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp).

Les også: Flyktningene har funnet en ny rute til Sverige

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus