Fulle båtpassasjerer gjør grensekontrollen vanskelig

Den utvidede grensekontrollen for ferjer ble innført torsdag i forrige uke. Natt til lørdag hadde politiet store problemer med å kontrollere passasjerene, og de måtte i stedet ta hånd om utagerende passasjerer.
Den utvidede grensekontrollen for ferjer ble innført torsdag i forrige uke. Natt til lørdag hadde politiet store problemer med å kontrollere passasjerene, og de måtte i stedet ta hånd om utagerende passasjerer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

På havna i Kristiansand har politiet problemer med å gjennomføre grensekontrollen fordi passasjerer fra Hirtshals-ferja er så beruset at de verken klarer å snakke eller finne fram legitimasjon, skriver NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den utvidede grensekontrollen for ferjer ble innført torsdag i forrige uke. Natt til lørdag hadde politiet store problemer med å kontrollere passasjerene, og de måtte i stedet ta hånd om utagerende passasjerer.

– En av passasjerene måtte legges i jern og kjøres til arresten etter vold mot en vakt. Det var også en dame som falt og måtte hentes av ambulanse, sier seksjonsleder Jan Vidar Ødegaard i Agder politidistrikt til NRK.

– Vi er overrasket over hvor mange som er overstadig beruset. Under disse forholdene får vi ikke mulighet til å gjennomføre en god nok kvalitativ grensekontroll, fortsetter Ødegaard.

Les også: Tallet på asylsøkere til Norge halvert i uke 47

Han sier videre at politiet er kritisk til skjenkeforholdene om bord på Superspeed-båten mellom Hirtshals og Kristiansand. De har nå tatt opp saken med både vaktselskapet og Color Line, som drifter ferja.

Konserndirektør for kommunikasjon i Color Line, Helge Otto Mathisen, vil foreløpig ikke la seg intervjue om saken, men sier at det dreier seg om et enkelttilfelle. Han sier også at selskapet vil gå gjennom saken før det uttaler seg noe mer.

Les også:

Thon tjener 35 ganger mer på å leie ut til flyktninger, enn til skoleelever

Asylstrømmen over Svinesund har nesten stanset

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus