Årets mest sette #30

Livsfarlig lek på Preikestolen gikk verden rundt

Australierens lek med døden som turist i Norge gikk verden rundt, og er det 30. mest sette videoklippet på ABC Nyheter i 2015.

Turistens dødslek ved stupet fikk folk verden over til å gispe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets mest sette #30: Klippet fra det populære turistmålet ved Lysefjorden er fra 2014. Men det var sommeren 2015 at videoen av australieren som henger etter én hånd utfor Preikestolen, spredte seg over hele verden. Det ble også det 30. mest sette videoklippet på ABC Nyheter og SeDenne i 2015.

– Burde holdt med én finger

Mens en av kompisene filmer, holder Alex Radak seg fast i en bolt ved kanten av fjellet, før han kryper over kanten.

– Jeg tenkte i etterkant på om jeg kunne gjort noe annet, for eksempel å holde meg fast med bare én finger, sa Radak uten anger til den australske tv-kanalen 9 News.

Fjernet bolten ved stupet

I ettertid har Stiftelsen Preikestolen sett seg lei på turister som risikerer livet på denne måten. Den rustne bolten som gjorde det mulig å henge slik Radak gjorde er blitt fjernet. Det er likevel fullt mulig å gjøre dumdristige ting på Preikestolen fremdeles. Bare se på den polske turisten Anna Bandura i den sterke vinden nær kanten av stupet.

Hver dag i desember viser vi deg en av de mest sette videoene her på ABC Nyheter og SeDenne gjennom 2015. Vi begynte med nummer 31 på lista, og klatrer oss oppover til nyttårsaften. Da avsløres årets mest sette video.

Harry nordmann tok verden med storm

Fikk du med deg nummer 31 på lista? Den harry nordmannen på sommerferie fikk også stor oppmerksomhet internasjonalt. Se den igjen her.

Påstår dette er et genialt egg-triks. Men er det det?

Et triks som skulle skrelle egget på en-to-tre gikk verden rundt i 2015. Men er det egentlig så effektivt? Se trikset på nytt her.

Følg med videre, så får du sjansen til å se spektakulære, morsomme, sjokkerende, rørende og triste videoer du kanskje gikk glipp av, eller vil se igjen.

Mens du venter kan du se de tre mest sette videoene i 2014.

1. Brittanys (29) dødsønske rørte oss alle

Brittany valgte sin egen dødsdag og en hel verden fulgte henne gjennom hennes siste dager.

2. Uteligger lurt til å tro at han vant i lotteri

Videoen av lureriet gikk sin seiersgang på nettet. Heldigvis gikk ikke mannen tomhendt fra spøken.

3. «Tatt» da hun hentet melk naken

En gammel traver seilte opp på topp tre-lista over de mest sette videoene i 2014. Videoen er fra 2011, men fikk nytt liv da den ble trukket frem i serien «Husker du denne?» som har gått på vår videoside SeDenne.no:

Følg Sedenne.no på Facebook for å se flere morsomme, rørende og populære videoer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus