Meny

UDI snur i kors-spørsmålet

UDI dropper kravet om at midlertidige asylmottak ikke skal ha synlige religiøse symboler. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utlendingsdirektoratet (UDI) snur og vil likevel ikke kreve at steder som huser asylsøkere, skal fjerne kors og andre religiøse symboler.

– UDI ønsker at beboere i asylmottak skal få mulighet til å praktisere sin religion eller sitt livssyn på nøytral grunn. Vi vil likevel ikke kreve at de som driver overnattingstilbud for oss fjerner religiøse symboler, skriver UDI i en pressemelding mandag.

– Vi ser at punktet om religionsnøytralitet i noen tilfeller har blitt dratt for langt. Vi vil ikke kreve at de som driver overnattingstilbud for oss fjerner religiøse symboler, heter det videre.

Bakgrunn: UDI opprettholder kors-nekt i asylmottak

UDI understreker at de ikke er kjent med at asylsøkere har bedt om at religiøse symboler fjernes.

Samtidig krever UDI at det ikke skal foregå aktiv forkynnelse av noe slag i asylmottak eller akuttinnkvartering for asylsøkere.

Så sent som søndag gjorde UDI det klart overfor avisa Dagen at retningslinjer for religiøse symboler ikke endres og at direktoratet ikke kom til å gå bort fra praksisen. I UDIs regelverk heter det at «rommet som tilbys asylsøkerne, skal være religionsnøytralt, og det skal kunne disponeres av alle beboere som ønsker det».

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus