Travel julebordsnatt for politiet

Politiet har rykket ut til støymeldinger, festing og småbråk, men uten noen store eller kritiske hendelser. Illustrasjonsfoto
Politiet har rykket ut til støymeldinger, festing og småbråk, men uten noen store eller kritiske hendelser. Illustrasjonsfoto Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Julebordsesongen er for alvor over oss. Natt til søndag ble hektisk, men ser ut til å ha forløpt uten alvorlige personskader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt bekrefter inntrykket.

– Vi har hatt ganske mange ordensoppdrag. Det er støymeldinger, festing og småbråk, men uten noen store eller kritiske hendelser som vi har fått beskjed om, sier Stokkli til NTB ved 5-tiden, mens nattemørket fortsatt ligger over hovedstaden.

Tatt med promille

Det som er litt nedslående er at bare i Oslo er fire personer er pågrepet for kjøring i beruset tilstand i løpet av natten.

– Det kjøres i fylla, og det er absolutt ikke bra: Selv om man har vært på julebord og fest – eller spesielt når man har vært på julebord og fest – så skal man ikke kjøre hjem etterpå, sier operasjonslederen.

Også andre steder i landet kommer det meldinger om knuffing og støy og flere som blir stoppet med promille bak rattet. Noen klarer ikke å gi seg mens leken er god, mens andre ikke klarer å innse at festen er over. Atter andre innser altså ikke når de bør la bilen stå.

Sto igjen da festen dro

Blant alle dem som trenger hjelp i løpet av en førjulsnatt, er det også noen oppdrag som fremstår som mer komiske enn dramatiske.

I Bergen måtte politiet rykke ut til en mann som sa han var blitt låst ute på en veranda. Da de kom fram, viste det seg at døren var ulåst og at mannen hadde stige tilgjengelig.

«Alt går an i julebordsesongen», er politiets lakoniske kommentar på Twitter: Dessverre for mannen hadde festen dratt videre før han kom seg inn fra verandaen. (©NTB)

Personvernpolicy