Yngve Hallén tar ikke gjenvalg

Fotballpresident Yngve Hallén kommer ikke til å ta gjenvalg til våren neste år. Han mener dette vil være til det beste for Fotball-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hallén har sittet som leder for Norges Fotballforbund (NFF) i snart seks år. Nå ønsker han å prioritere annerledes med all den reisevirksomheten vervet som øverste valgte leder for norsk fotball innebærer.

Han fortalte om sin avgjørelse på tinget til Sogn og Fjordane fotballkrets fredag kveld.

– Mitt engasjement og hjerte for norsk fotball er og forblir stort. Selv om jeg også var svært usikker i sommer, valgte jeg likevel å meddele valgkomiteen i august at jeg sto til disposisjon om de ønsket det. Men i slutten av oktober ba eldstegutten Brage om en prat. Hans beskjed var ikke til å misforstå. Jeg ombestemte jeg meg vel endelig der og da. Også hvor jeg skulle formidle det, forteller Hallén i en pressemelding fra fotballforbundet.

Han forteller også at han valgte å offentliggjøre beslutningen sin på tinget til Sogn og Fjordane fotballkrets, for det er i den kretsen han er blitt fostret som idrettsleder.

Ville vente

Hallén har sittet på avgjørelsen en viss periode, og han forteller selv hvorfor han ikke ville gå ut med avgjørelsen tidligere.

– Jeg mener det også var rett å vente til etter play off-kampene og cupfinalehelgen av hensyn til norsk fotball. Det ville gitt helt feil fokus inn mot to store sportslige begivenheter.

Han sier videre at han ble valgt av et enstemmig og samlet fotballting for snaue to år siden. Nå mener han det er viktig at valgkomiteen samler seg om en god kandidat, uten at han som sittende president lurer i buskene.

Les også: – Hareide blir ny dansk landslagssjef

Han har i løpet av sine år som fotballpresident måtte tåle kritikk for håndteringen av enkeltsaker som avgangen til Drillo, medieavtalen og FIFA-skandalen. Skuffelsen i organisasjonen etter at EM-sluttspillet røk har også vært stor. Men fotballpresidenten er klar på at det ikke er disse sakene som har vært avgjørende for det valget han nå har tatt.

Stolt

Fotballpresidenten sier han er stolt over mange av grepene norsk fotball i fellesskap har tatt i løpet av hans presidentperiode. Han nevner spesielt at økonomien er stabilisert, og også det aktive arbeidet NFF har gjort for å få endret tippenøkkelen fra 46,5 til 64 prosent.

Les også: Rekordtidlig seriestart for eliteserien

Men Hallén sier også at det har vært tøffe perioder.

– Det kan være tøft å stå midt i stormene, og av og til har kritikken føltes både urettferdig og unyansert. Samtidig – med fasiten i hånd – så er det selvsagt ting vi kunne og burde gjort annerledes. Som fotballpresident må du uansett være forberedt på å møte tøff kritikk. Det er en del av jobben, forklarer fotballpresidenten i pressemeldingen.

Ved siden av vervet som president i Norges Fotballforbund (NFF), har han også sittet som medlem i den etiske komiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Der sitter han nå i det dømmende rådet.

Hallén sier han ikke har bestemt seg for hva han skal gjøre etter fotballtinget i februar neste år. (©NTB)

Personvernpolicy