Meny

Soldat truet med maskinpistol – får trolig fortsette i Forsvaret

En HV-soldat oppløste nachspielet med en maskinpistol. Men det får neppe konsekvenser for hans virke i Forsvaret. Illustrasjonsfoto Foto: Forsvarets mediesenter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldaten som tidligere denne uken truet med en maskinpistol for å avslutte et nachspiel, får trolig fortsette i Forsvaret.

Flere personer var til stede da mannen i 30-årene tok fram våpenet for å avslutte festen natt til torsdag. Maskinpistolen tilhører Forsvaret, der mannen er soldat i Heimevernet, ifølge Adresseavisen.

– Dette er på ingen måte en hyggelig sak. Vi vil ta en prat med mannen, men han kan ikke forvente å bli dimittert på grunn av hendelsen, sier oberstløytnant og kommunikasjonssjef i Heimevernet, Nils Arne Skaret, til avisa.

Les også: Salgssjef i Forsvaret gransket egne salg

Han opplyser at Forsvaret vil gjøre en ny vurdering av soldaten for å avgjøre om han skal få ha våpenet hjemme i fremtiden.

Ifølge politiet blir mannen trolig bøtelagt for hendelsen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus