Anmeldelse av UD-ansatte henlegges

Odd Petter Magnussen anmeldte de to ansatte i Utenriksdepartementet for grov uforstand i tjenesten.
Odd Petter Magnussen anmeldte de to ansatte i Utenriksdepartementet for grov uforstand i tjenesten. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Politiet har henlagt saken mot to ansatte i UD som ble anmeldt for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med jobben de gjorde etter at Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Politiet har gjennom etterforskningen ikke avdekket konkrete tjenestehandlinger som innebærer overtredelse av straffeloven. Vi har derfor henlagt sakene mot de to UD-ansatte idet intet straffbart forhold anses bevist, sier politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt.

Martine Vik Magnussens far, Odd Petter Magnussen, anmeldte de to ansatte i Utenriksdepartementet i mars i år . Han mente de to hadde utøvd grov uforstand i tjenesten. Dette skulle ha skjedd i forbindelse med deres arbeid i saken der norske myndigheter samarbeider blant annet med britiske myndigheter etter at Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008.

Den antatte gjerningsmannen, milliardærsønnen Farouk Abdulhak, flyktet til sitt hjemland Jemen, og både Magnussen og Scotland Yard har siden forsøkt å få i stand en avtale med jemenittiske myndigheter om utlevering for å få Abdulhak stilt for retten i Storbritannia.

Personvernpolicy