Meny

Anmeldelse av UD-ansatte henlegges

Odd Petter Magnussen anmeldte de to ansatte i Utenriksdepartementet for grov uforstand i tjenesten. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har henlagt saken mot to ansatte i UD som ble anmeldt for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med jobben de gjorde etter at Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008.

– Politiet har gjennom etterforskningen ikke avdekket konkrete tjenestehandlinger som innebærer overtredelse av straffeloven. Vi har derfor henlagt sakene mot de to UD-ansatte idet intet straffbart forhold anses bevist, sier politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt.

Martine Vik Magnussens far, Odd Petter Magnussen, anmeldte de to ansatte i Utenriksdepartementet i mars i år . Han mente de to hadde utøvd grov uforstand i tjenesten. Dette skulle ha skjedd i forbindelse med deres arbeid i saken der norske myndigheter samarbeider blant annet med britiske myndigheter etter at Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008.

Den antatte gjerningsmannen, milliardærsønnen Farouk Abdulhak, flyktet til sitt hjemland Jemen, og både Magnussen og Scotland Yard har siden forsøkt å få i stand en avtale med jemenittiske myndigheter om utlevering for å få Abdulhak stilt for retten i Storbritannia.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus