Meny

Tiltalt familiefar «trodde ikke det var så ille» for seksåring

Ifølge advokat Vegard Aaløkken mener den 43 år gamle familiefaren at overgrepet mot en seks år gammel jente ikke var så alvorlig som aktor, statsadvokat Marit Bakkevig, legger til grunn. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43-åringen benekter de mest alvorlige påstandene fra jenta som var seks år da han forgrep seg på henne, men bekrefter vesentlige deler av hendelsesforløpet.

Da den 43 år gamle familiefaren forklarte seg for Gjøvik tingrett onsdag, vedgikk han at han «gjorde noe som var langt over grensen», ifølge Aftenposten. I forklaringen til den da seks år gamle jenta forgrep mannen seg på henne, på en måte som regnes om voldtekt i straffejussen.

Mannen knyttes dessuten til overgrepet med DNA fra kroppsvæske funnet på jentas klær.

Les også: Overgriperen skulle ikke få skade flere

Han vedgikk i retten at han kledde av jenta og fotograferte henne. Han var også selv naken med på enkelte av bildene. Men forklaringen hans står i motstrid til jentas påstand om at det var betydelig fysisk kontakt dem imellom mens overgrepet pågikk.

– Jeg trodde ikke det var så ille for henne i og med at jeg ikke hadde oppført meg brutalt eller ufint på noen annen måte enn at jeg gjorde noe som var annerledes og rart. Jeg var veldig forsiktig med henne og prøvde bare å behandle henne på en respektfull måte, svarte tiltalte på spørsmål fra dommeren.

Dette forholdet er et av de mest alvorlige i den omfattende overgrepstiltalen mot den 43 år gamle familiefaren fra Oppland.

Les også: Skjerpet kontroll med ansatte i barnehager

Populært