Meny

Oslo-skole gjenåpnes onsdag etter drapstrusler

Grünerløkka skole holdt stengt mandag og tirsdag grunnet drapstrusler mot elever på Instagram. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grünerløkka skole i Oslo åpner igjen onsdag, opplyser Oslo kommune. Skolen var stengt mandag og tirsdag etter at det ble rettet trusler mot enkeltpersoner ved skolen.

– I morgen 25. november åpner skolen igjen. Dette skyldes at politiet har kommet lenger i sin etterforskning og med stor sikkerhet kan si at de kjenner kilden for trusselen og at denne befinner seg i utlandet, opplyser Oslo kommune tirsdag.

Politiet har ifølge kommunen anbefalt at skolen gjenåpnes, en anbefaling både Utdanningsetaten og skolen vil følge.

Bakgrunn: Oslo-skole holdes stengt etter trusler

– Politiet vurderer det slik at vedkommende ikke utgjør noen fare for elever og ansatte.

Det var mandag morgen kommunen gjorde kjent at Grünerløkka skole hadde mottatt trusler på bildedelingstjenesten Instagram, bare halvannen uke etter at det ble fremsatt en bombetrussel mot skolen. Også denne gangen ble skolen stengt.

Politiet bekreftet overfor NTB at det dreide seg om direkte drapstrusler mot elever. Etter det TV 2 kjenner til skal det ha kommet konkrete trusler mot i alt elleve navngitte elever og to navngitte lærere, som alle er tilknyttet samme trinn på skolen.

Den siste trusselen kom søndag fra den samme Instagram-kontoen som første gang, ifølge TV 2.

Les også: Ny trussel fra ungdommer mot skole

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus