Elden vil hente tilbake utvist, terrorsiktet polakk

John Christian Elden.
John Christian Elden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

John Christian Elden bringer utvisningen av en 23 år gammel polsk mann siktet for terror inn for retten. Om han får medhold, må mannen hentes tilbake til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på Gardermoen i april, og nylig ble han utvist og uttransportert mot sin vilje, skriver VG.

– Her var Justisdepartementet svært handlekraftige og hadde mannen på flyet før blekket i vedtaket var tørt. Siden slike vedtak ikke kan påklages, men må bringes inn for retten, har klienten bedt om dette, opplyser John Christian Elden, som forsvarer 23-åringen.

– Om han får medhold i retten, blir det sikkerhetspolitiets jobb å hente ham tilbake hit, legger Elden til.

Den polske mannen er siktet for å ha kriget for en eller flere væpnede grupperinger i Syria. Han nekter straffskyld. PST mener polakken deltok i terror i det borgerkrigsherjede landet i et drøyt år fram til april 2015. Selv sier mannen at målet var å tilegne seg muslimsk lære.

– Jeg er ikke redd for å bli dømt for terror, men jeg er redd for maktmisbruk. Det er stor intoleranse for min religion i Polen, og jeg er redd en retur vil ødelegge min fysiske og psykiske helse, har den terrorsiktede mannen tidligere forklart til VG.

Justisdepartementet sier til VG at de ikke kommenterer enkeltsaker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus